Rahat ja varallisuus

0
Showing 2 of 2

Otetaan lainaus Ellen G. Whitelta, kirjasta Counsels on Stewardship (Neuvoja taloudenhoidosta, ei suom., v. 1882, s. 66): ”Uusi testamentti ei toista kymmenyslakia, kuten se ei toista sapattikäskyäkään, koska kummankin voimassaoloa ja syvästi hengellistä merkitystä pidetään selviönä.”

Kymmenykset ja lahjoitukset yleensäkin saattavat joskus tuntua aroilta aiheilta käsiteltäviksi seurakunnissa. Tässä kirjassaan Ellen White kannustaa voimakkaasti pastoreita ja sananpalvelijoita opettamaan seurakuntalaisia kymmenyksistä ja uhrilahjoista. Hänen mukaansa niistä ei saa vaieta. Antamisella on syvä hengellinen sisältö ja vaikutus.

Toisessa kohtaa Ellen White kirjoittaa, että kymmenysten palauttaminen Herralle, jolle ne kuuluvat, on pysyvä periaate, joka on tarkoitettu ihmisille erityisten siunausten saamiseksi. Hän jatkaa, että kymmenysten palauttaminen on vain mitättömän pieni osa siihen verrattuna, mitä Kristus antoi ja antaa. Me tarvitsemme näitä Herran erityisiä siunauksia.

Itsekin olen saanut kokea suuria siunauksia palautettuani kymmenykset säännöllisesti. Herra on ollut hyvä, hän on pitänyt huolen! Töitä on riittänyt vaikeinakin aikoina, ja siten toimeentulo on ollut turvattu. Kiitos ja ylistys Herralle!

Palauta täydet kymmenykset, sanoo Herra. Nuorena uskovana useita vuosia sitten toimin kuitenkin aluksi omin päin kymmenysten suhteen. Ajattelin, että voin jakaa kymmenesosan palkkatulosta kolmeen suunnilleen yhtä suureen osaan: kirkkokolehtiin, varsinaisiin kymmenyksiin sekä ulkolähetykselle, ja näin olisi kymmenykset hoidettu. Jumala alkoi pian puhutella Raamatun ja Pyhän Henkensä kautta; se ei ole oikein. Niinpä aloin palauttaa kymmenykset kokonaan Jumalalle, ja niiden lisäksi antaa uhrilahjoja harkinnan ja mahdollisuuksien mukaan. Näin on ollut hyvä.

Pari kokemusta vuosien varrelta todistavat Jumalan huolenpidosta. Muutamia vuosia sitten näytti selvältä, että työt olivat loppumassa. Miten toimeentulo jatkossa? Palautin siitä huolimatta kymmenykset. Yllättäen tilanne työyhteisössä muuttui ja työt jatkuivatkin ilman katkosta.

Toinen tapaus on kahden vuoden takaa. Autoni rikkoutui moottorin jäähdytysjärjestelmään tulleen vaurion vuoksi pahasti ajaessani maaseudulla talvella. Tulen liekit nousivat moottorista. Tulossa näytti olevan hyvin kallis remontti, jos ylipäänsä moottoria kannattaa korjata. Autovakuutukseni ei kattanut tällaista vahinkoa. Päätin silti palauttaa kymmenykset. Autolle löytyi paikallinen korjaamo läheltä, ja korjaus olikin yllättävän edullinen. Rahat riittivät hyvin.

KymmenyspiirakkaSeurakuntamme tekee Jumalan työtä maan päällä. Työhön tarvitaan varoja, jotta voitaisiin tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä.

Suomen Adventtikirkon toimesta mm. julistetaan evankeliumia, avustetaan seurakuntia, järjestetään lapsille ja nuorille toimintaa, opetetaan kouluissa, harjoitetaan julkaisutoimintaa, laaditaan hengellisiä äänitteitä sekä järjestetään raamattu- ja muita kursseja ja leirejä.

Kirkkomme toiminta on ollut siunaukseksi monille, niin minullekin. Lukioikäisenä yli 30 vuotta sitten suoritin kirjeellisen raamattuopiston kurssit. Siemen kylvettiin ja jäi itämään. Reilut kymmenen vuotta sitten Kotkan seurakunta kutsui lehti-ilmoituksella mukaan käynnistymässä olevaan Etsimässä-sarjaan. Hiljainen sisäinen ääni kehotti lähtemään adventtikirkkoon, vaikka en ollut siellä koskaan käynyt. Koen, että se oli Jumalan kutsu. Seuraavana kesänä raamattuleirillä Kallioniemessä sain ottaa kasteen vastaan. Olen suuresti kiitollinen kirkkomme tekemästä työstä.

Kymmenykset Suomen Adventtikirkolle vuonna 2013 olivat 2 928 138,63 euroa. Sydämelliset kiitokset Suomen Adventtikirkon puolesta Teille kaikille, jotka olette uskollisesti palauttaneet kymmenykset! Se on suuriarvoista.
Oheinen kaavio osoittaa kymmenysten prosentuaalisen käytön.

Siinä, miten kymmenykset käytännössä palautetaan, vaihtoehdot ovat:

  1. Jumalanpalveluksen yhteydessä ne voidaan laittaa erillisessä kuoressa kolehtihaaviin omalla nimellä varustettuna. Seurakunnan rahastonhoitaja kirjoittaa antajalle kuitin ja tilittää rahat Suomen Adventtikirkolle.
  2. Ne voidaan maksaa tilisiirtona suoraan Suomen Adventtikirkolle. Kun viitenumeroksi laitetaan oman seurakunnan kymmenystunnus, maksu kirjautuu oikean seurakunnan tilille. Tili- ja viitetiedot saa rahastonhoitajalta.
Showing 2 of 2
Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.