Pääkonferenssin yleiskokous, ajatuksia 2

0

On sunnuntaiaamu ja olemme saaneet nauttia monista hengellisistä siunauksista yleiskokouksen ensimmäisten päivien aikana. USAssa oli eilen itsenäisyyspäivä ja sitä juhlittiin varsin rauhallisesti. Saimme vieraaksemme adventistisenaattorin toivottamaan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää ja Jumalan siunausta.

Kokouksen perussanoma näyttää olevan monessa mielessä paluu profeetallisille juurillemme. Lähes jokaisessa puheessa saarnaaja, oli kuka tahansa, nostaa esiin Jeesuksen paluun ja seurakuntamme tehtävän julistaa kolmen enkelin sanomaa. Tätä kirjoittaessa kuuntelemme australialaisen evankelistan puhetta, jossa hän kertoo eri uskontojen ja kirkkokuntien näkemyksistä Jeesuksen paluusta. Emme ole ehkä tulleet huomanneeksi, että mm buddhalaiset ja muslimit odottavat ”messiasta”, joka tuo rauhan maan päälle. Kuulostaa kovin samalta kuin langenneen protestantismin väärät teoriat Jeesuksen paluusta.

Saimme kuulla tänään myös selkeästä rukousvastauksesta. Eräs nuori nainen oli rukoillut pari päivää täällä paikan päällä, että Pyhä Henki vaikuttaisi kokouksissamme. Tämän seurauksena hänen polvensa kipeytyivät ja käeveleminenkin oli vaikeaa. Hän meni esirukoushuoneeseen pyytävään esirukousta, jonka aikana hän sai kokea todeksi Hengen vaikutuksesta paranemisen ihmeen. Mikä todistus Jumalan voimasta! Ehkä ei kannata uskoa niitä, jotka sanovat, ettei Pyhä Henki vaikuta adventtiseurakunnissa.

PÄIVITYS, KESKIVIIKKO 8.7.

Yleiskokous kävi pitkän, koko päivän kestävän keskustelun naisten pastoriksi vihkimisestä. Asiassa esitettiin vetoomuksia puolin ja toisin. Eläkkeellä oleva pääkonferessin johtaja Jan Paulsen vetosi edustajiin, että he äänestäisivät ”kyllä”. Vastaavasti nykyinen johtaja Ted Wilson ilmaisi toiveensa, että kirkko pysyisi yhtenäisenä. Hän totesi ilmaisseensa kielteisen kantansa vihkimiseen jo aikaisemmin, eikä toistanut aikaisempia näkemyksiään. Keskustelun edetessä parikin edustajaa huomautti, että jaetut puheenvuorot eivät antaneet kaikille osastoille tarpeeksi puheenvuoroja, vaan ne näyttivät keskittyvän enimmäkseen Afrikan, Etelä-Amerikan ja Pohjois-Amerikan edustajien keskuuteen. Trans-Euroopan osastosta vain yksi edustaja sai varsinaisen puheenvuoron, vaikka vuoroja oli varattu useita kymmeniä. Syytä tähän on vaikea tietää. Se saattaa olla tekninen ongelma puheenvuorovarauksia taltioineessa tietokonejärjestelmässä. Äänestystulokseen se tuskin kuitenkaan vaikutti. Viikon kuluessa tunnelma oli sellainen, että edustajat olivat jo päättäneet etukäteen miten he äänestävät.

Äänestys koski sitä, sallitaanko osastoille oikeus päättää itsenäisesti naisten vihkimisestä pastoriksi. Äänestystulos oli 977 KYLLÄ ääntä (41%) ja 1381 EI ääntä (59%), 5 tyhjää (yht. 2363). Näin ollen yleiskokous päätti olla muuttamatta nykykäytäntöä. Naiset voivat edelleen palvella paikallisseurakuntien vanhimpina ja valtuutettuina pastoreina, mutta eivät vihittyinä pastoreina, joka on vaatimus kirkon korkeimpiin tehtäviin. Mikään ei siis muuttunut.

Kerro kaverille

Comments are closed.