Mark Finley evankelioimassa Dublinissa

0
Dublinissa, Irlannin pääkaupungissa, on meneillään kaksivuotinen (2014–2015) evankelioimiskampanja City of Hope (Toivon kaupunki), joka on osa adventtikirkon kansainvälistä kaupunkimissiota. Evankelista Mark Finley vieraili syyskuussa Dublinissa kolmannen kerran projektin aikana. Hänen nelipäiväiseen kokoussarjaansa oli jaettu 11 000 mainosta ympäri Dublinia. Adventtikirkko on jo vuo-sien ajan tehnyt kaupungin suhteen erityisen paljon työtä tavoittaakseen ihmisiä Jeesukselle. Finley kertoi iloitsevansa siitä, kuinka pastorit ja seurakunnanjäsenet ovat kuluneen 1½-vuoden aikana alkaneet nauttia evankeliumin levittämisestä, ja seurakunta on kasvanut lähes 70 ihmisellä. Finley on avannut vaimonsa Teenien kanssa kaupungissa myös monitoimikeskuksen.
Finleyn kokoussarjaan otti osaa 10–15 seurakuntaan kuulumatonta ihmistä. Heidän joukossaan oli eräs joka totesi: ”Pelkään Jeesusta.” Nuori mies tiedosti kamppailevansa Jeesusta vastaan, joka on tuomitseva ja syyttävä. Tämä hänen toteamuksensa johti keskusteluun katumuksesta, kiirastulesta ja helvetistä. Lähtiessään tilaisuudesta miehellä oli halu etsiä Raamatun antamia vastauksia kysymyksiinsä.
Finley puhui tilaisuuksissaan myös erilaisista pakolaiskriiseistä, joiden kanssa maailma on kamppaillut viimeisten kuluneiden vuosikymmenten aikana, mukaan lukien meneillään oleva kriisi. Finlay viittasi Jeesuksen sanoihin: ”En minä jätä teitä orvoiksi.” (Joh. 14:18.) Se on vastalääkettä siihen kokonaisvaltaiseen hylätyksi tulemisen kokemukseen, jota hyvin monet ihmiset ovat tunteneet ympäri maailmaa. ”Kirjoitukset tuovat toivon sanoman siitä, että emme ole yksin emmekä hylättyjä. Sanoma Jeesuksesta auttaa meitä säilyttämään toivon elämässä”, Finley kertoi. Hän korosti myös Ef. 2:19, jossa sanotaan: ”Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät.”
Sapattina järjestettiin tavanomaista isompi tilaisuus Ballsbridgen hotellissa. 700-paikkainen juhlasali täyttyi ympäri Irlantia tulleista ihmisistä. Finley puhui siitä, mitä merkitsee olla adventisti tässä ajassa. ”Se on viestinä olemista projektissa, joka on meitä suurempi. Tarkoitus on jakaa Jumalan armoa maailmalle, ja siihen tarvitaan meidän kaikkien paras ponnistus.”
Monet osanottajat kommentoivat sitä, että he eivät olleet koskaan aiemmin kuulleet adventistien ydinsanomaa, kolmen enkelin sanomaa Jeesuksen pikaisesta takaisintulosta (Ilmestyskirja 14), esitettynä niin positiivisella tavalla. Useat osallistujat todistivat päivän aikana ja kertoivat siitä, miten he pyrkivät tavoittamaan ihmisiä Jeesukselle ja kasvamaan lähemmäs Jumalaa. Eräs laulaja paikallisesta kuorosta kertoi, kuinka hän oli aikonut liittyä adventtikirkkoon jo vuoden ajan ystävyyssuhteensa ja hänelle osoitetun välittämisen ansiosta. Samaisena iltana hänet kastettiin viiden muun henkilön kanssa. – Adventist Review / Nykyaika
Kerro kaverille

Comments are closed.