Yeezy boost 350 V2 Yeezy boost 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 Yeezy boost 350 V2 Yeezy boost 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 for sale Yeezy 350 V2

Kesäleiri Siikasalmella 27.–31.7.2016

Kesäleiri Siikasalmella 27.–31.7.2016

0

Puhujana Zaokskin adventistiyliopiston opettaja Yuri Drumi

KESKIVIIKKO (ohjelman avaus)

”Kun perusteet tuhotaan, mitä vanhurskaat voivat tehdä? ”(Ps. 11:3)

Avainkysymys harkittavaksi on se, miten meidän tulisi elää, kun haasteena on kasvava moraalinen hämmennys. Toinen kysymys on se, kuinka löytää tarkoitus elämään, kun tunne elämän merkityksettömyydestä vahvistuu. Hengellisyyteen täytyy suhtautua vakavasti. Muutoin ihmisten epäinhimillistämistä ei voi lopettaa.

TORSTAI

1. Tiedotusvälineiden Sota ja sen uhrit. Miten päästä eroon sekasortoisesta tietotaidosta?

Manuel Castells, yksi maailman johtavista ajattelijoista, kirjoittaa kirjassaan The Information Age: Economy, Society and Culture (1998, Tiedon aikakausi: ekonomia, yhteiskunta ja kulttuuri, ei suom.): ”21. vuosisata ei tule olemaan pimeä keskiaika. Se ei myöskään tuo varallisuutta useimmille ihmisille historian merkittävimmän teknologisen vallankumouksen lupauksista huolimatta. Pikemminkin tätä aikakautta voisi luonnehtia ”tietotaidon sekasorroksi”. Todellakin, miltei 20 vuotta tämän havainnon tekemisen jälkeen todistamme Internet-yhteiskunnan nousua ja sitä, kuinka hyvin ihmiset saavat tietoa. Kuitenkin vain harvat ymmärtävät, mitä on meneillään politiikassa, taloudessa, yhteiskunnan elämässä, moraalissa ja uskonnossa.

Se valtava tiedon määrä, jonka ihmiset haluavat saada haltuunsa ja jota he haluavat käsitellä pystymättä siihen, hämmentää heitä. Onko olemassa mitään ulospääsyä tästä ”tietotaidon sekasorrosta”?

2. Muinainen epäjumalanpalvonta ja nykyajan mediavelhojen rituaalit eli kuinka säilyttää hengen, mielen ja tahdon vapaus mediajumalien voimakkaasta vaikutuksesta huolimatta?

”Valistuksen” aikanamme muinainen epäjumalanpalvonta näyttää alkeelliselta, jopa typerältä. Olemme ylpeitä siitä, että olemme pitkälle edistyneitä tieteeseen suuntautuneita ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä taikuuden, epäjumalien ja menneen taikauskon kanssa. Kuitenkin mediakulttuurin hallitseva vaikutus saa meidät pohtimaan, eikö media ja Internetin ”kaikkitietävyys” eri muodoissaan ole antanut uutta elämää taikuudelle ja noituudelle? Eikö virtuaalitodellisuudesta ole tullut todellisuutta todellisempaa? Kuinka voimme säästyä psyyken epämuodostumilta ja moraalisotkuista?

PERJANTAI

1. Miten olla samalla aaltopituudella lastemme kanssa ja miksi sillä on merkitystä vekottimien aikakaudella?

Tässä muutamia ajanmerkkejä: lapsi leikkii vekottimilla, teini-ikäiset ystävystyvät ja seurustelevat iPhonen avulla, nuoret aikuiset luovat virtuaalimaailmoja ja elävät niissä yms. Kuinka viaton tämä ilmiö on? Vanhemmat eivät pysy ajan tasalla siinä nopeassa kehityksessä, joka tapahtuu nettimaailmassa, ja tämä kehityssuunta varastaa lapset heidän vanhemmiltaan. Mitä tulisi tehdä ja miten voitaisiin kääntää ”isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isiensä puoleen”?

 2. Rukouksesta

Rukoiletko? Onko sinulle opetettu, miten rukoilla? Oletko oppinut tämän hengellisen tieteen? ”Rukoile lakkaamatta” – miten se on mahdollista? Rukoiletko siksi, että saisit vastauksen Jumalalta? Tai onko sinun rukouksesi vastauksesi Jumalalle? Jeesuksella oli tapana sanoa: ”Minun ruokani on se, että minä täytän lähettäjäni tahdon.” Mikä muuttuisi elämässäsi, jos syvälliset rukoukset olisivat hengellinen ravintosi?

SAPATTI

1. Jumalan vieraanvaraisuudesta

Jeesus oli koditon. Hänellä ”ei ollut paikka mihin päänsä kallistaa”. Silti hän sanoi toistuvasti: ”Tulkaa minun luokseni.” Lisäksi eräät ihmiset valittivat, että hän ”ottaa vastaan syntisiä ja syö heidän kanssaan”. Tämä on selkeä kuvaus vieraanvaraisesta henkilöstä. Todellakin, Jeesus tiesi, kuinka toivottaa ihmiset tervetulleiksi. Miten on mahdollista, että koditon Jeesus oli niin vieraanvarainen, ja mitä se kertoo sinulle tänään?

2. Mestarin käsissä eli mitä merkitsee olla kääntynyt kristitty?

Eikö sinustakin tunnu siltä, että sana kristitty on kärsinyt inflaation? Miksi? Onko kristillisyys kadonnut Euroopasta? Saattaisiko olla niin, että kristittyjen tulisi kääntyä uudelleen? Yksi kahdestatoista opetuslapsesta antoi hyvän esimerkin tuskallisesta, mutta kuitenkin tärkeästä ja henkilökohtaisesta moraalisesta muutoksesta. Eikö sinunkin tulisi kulkea hänen polkunsa, muuttua jumalallisen Mestarin käsissä.

SUNNUNTAI

1. Imperiumin hajoaminen eli tulkoon sinun valtakuntasi

Raamatun Ilmestyskirja kirjoitettiin Rooman valtakunnan poliittisessa, yhteiskunnallisessa, moraalisessa ja uskollisessa kehyksessä. Riippumatta siitä, miten suuri ja mahtava tämä valtakunta oli, se loppui aikanaan. Miksi? Mitä voimme oppia tuosta kaukaisesta menneisyydestä, kun ajattelemme nykypäivän Eurooppaa ja maailmaa yleensä. Mitä Ilmestyskirja sanoo meistä sekä tulevasta maailmasta?

2. Ollako vai eikö olla eli miten elää sen valossa, että maailmanloppu kohtaa väistämättä?

Ajatus ”lopusta” ei enää rajoitu uskonnollisiin tai teologisiin ilmauksiin tai käsitteisiin. Tämän päivän tieteessä asia otetaan vakavammin kuin koskaan aiemmin. Professori Stephen Hawking, Cambridgen yliopiston johtava fyysikko, sanoo, että ihmiskunta voitaisiin pyyhkiä pois omien luomustemme kautta seuraavien 100 vuoden kuluessa. Hänen mielestään meidän intomme ymmärtää ja tehdä elämästä parempaa tieteen ja tekniikan avulla voi merkitä ihmiskunnan loppua. Vaikka hän on antanut aiemmin ymmärtää, että muiden planeettojen asuttaminen olisi ainoa tapa, jolla ihmiskunta voisi selvitä, hän varoittaa, että voimme menettää maapallon jossain suuressa onnettomuudessa ennen kuin meillä on mahdollisuus muiden planeettojen asuttamiseen. On yllättävää, että tämä kuulostaa samanlaiselta, mitä Raamatussa sanotaan lopun ajoista. Millaista elämää meidän tulisi tämän valossa valita elää ja mitä merkitystä sillä on tänä päivänä?

Hinta leirin ajalta 27.–31.7. keskiviikkoillasta sunnuntai-iltapäivään 160 €/hlö, sisältää majoituksen huoneessa ja ruokailut.

Mahdollisuus yöpymiseen myös teltassa, jolloin ruokailujen hinta 90 €/hlö.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Juha Keronen, puh. 040 510 9098

Jaa juttu

Kommentointi suljettu.

Yeezy boost 350 V2 Yeezy boost 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 for sale Yeezy 350 V2