Yeezy boost 350 V2 Yeezy boost 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 Yeezy boost 350 V2 Yeezy boost 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 for sale Yeezy 350 V2

Vapaat kristityt reformaation juhlassa Juhannuksena 2017

Vapaat kristityt reformaation juhlassa Juhannuksena 2017

0

Vuonna 2017 vietetään Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ja reformaation 500-vuotismerkkivuotta. Samana vuonna Suomen vapaakristillinen neuvosto täyttää 50 vuotta. Neuvoston jäsenyhteisöt kokoontuvat yhteiseen konferenssipäivään Keuruulle. Tapahtuman teemana on ”Suomalainen usko”.

 Luterilaisen kirkon ohella uskonpuhdistukseen juontavat juurensa myös maamme monet vapaakristilliset vähemmistökirkot. Niistä vanhimmat ovat vaikuttaneet Suomessa 1800-luvulta lähtien, jo ennen vuonna 1923 voimaan tullutta uskonnonvapauslakia.

Vapaakristillisiä kirkkoja ovat Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Näiden vähemmistökirkkojen kokonaisjäsenmäärä on yli 77 000 henkilöä. Yhteistyöelimenä toimii Suomen Vapaakristillinen Neuvosto (SVKN ry), jonka 50-vuotista taivalta juhlitaan kesällä 2017.

 

Vapaakristilliset yhteisöt ovat vaikuttaneet aktiivisesti yhteiskunnassa niin evankeliumin julistuksen kautta kuin ponnistellen aineellisen ja sosiaalisen köyhyyden poistamiseksi muun muassa maahanmuuttaja-, diakonia-, opetus-, perhe- ja päihdetyön keinoin. Ne työskentelevät myös rauhan, uskonnonvapauden ja ihmisoikeuksien toteutumiseksi maailmassa.

Keuruulla juhannuksena 2017

Noin 30 000 juhlavierasta keräävä helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi, joka järjestetään vuosittain Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella, tarjoaa juhlavuonna 2017 viitekehyksen myös vapaakristillisten yhteisöjen yhteiselle kokoontumiselle. Yhteistä konferenssipäivää on valmisteltu jo parin vuoden ajan.

-Vapaakristilliset kirkot ovat omilla tahoillaan tehneet päätöksen osallistua yhteiseen tapahtumaan. Myös strategiamme yhtenä tavoitteena on ollut yhteisen vapaakristillisen äänen vahvistaminen, toteaa SVKN ry:n puheenjohtaja Jari Portaankorva Baptistikirkosta.

Juhannuskonferenssin teemaksi 2017 on valittu ”Suomalainen usko”. Se on myös Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) juhlavuodelle valitsema teema, joka on vapaasti eri tapahtumien käytettävissä.

-On mahdollista, että Juhannuskonferenssista tulee teemavuoden suurin yksittäinen tapahtuma, arvioi konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Juhannusaaton 2017 ohjelmassa on luvassa muun muassa Lasse Heikkilän uudistettu Suomalainen messu, reformaatioaiheinen keskustelufoorumi ”Uskonpuhdistuksen isät ja lapset” sekä vapaakristillisen Chariots -kuoron ja big bandin tahdittama iltajuhla. Suurin juhlatunne koettaneen yhteisessä lipunnostojuhlassa klo 18.00, kun 100-vuotiaan Suomen siniristiliput nostetaan konferenssikentän salkoihin. Tapahtumaan odotetaan myös valtiovallan edustajia.

Jaa juttu

Kommentointi suljettu.

Yeezy boost 350 V2 Yeezy boost 350 V2 for sale Yeezy 350 V2 for sale Yeezy 350 V2