Meksikon vakavassa bussionnettomuudessa kuoli 17 ja haavoittui sitäkin useampi

0

Adventtikirkon jäsenet Chiapasissa, Meksikossa, ovat edelleen järkyttyneitä siitä, että 46 seurakunnan jäsentä kuljettanut vuokrabussi putosi 90 metriä syvään rotkoon 21.5. Tapaturmassa 16 sai surmansa ja 26 kuljetettiin läheiseen sairaalaan. Yksi 17-vuotias tyttö kuoli seuraavana aamuna saamiinsa vammoihin, joka nosti uhrien lukumääräksi 17. Suurimmaksi osaksi nuorista koostuva ryhmä oli palaamassa nuorten hengellisestä tapahtumasta, joka pidettiin Costa del Solissa rannalla Pijijiapan alueella eteläisessä Chiapasissa.

Viranomaiset tutkivat edelleen vuoristoisella seudulla Motozintlan alueella tapahtuneen onnettomuuden syytä.

”Tämä on kauhea murhenäytelmä. Tällä hetkellä sydämemme on raskas ja murtunut surusta”, sanoi Ignacio Navarro, Meksikon adventtikirkon johtaja puhelinhaastattelussa. Hän ajoi neljä tuntia Motozantlaan adventtikirkon hallintohenkilökunnan ja unionin johtajien kanssa kuultuaan onnettomuudesta. ”Eräs nuori menetti pikkusiskonsa, veljensä ja äitinsä. Toinen menetti vaimonsa, tyttärensä ja äitinsä. Siinä ei voi paljon muuta kuin halata heitä ja osoittaa heille, että olemme heitä varten. Jeesuksen tullessa pian takaisin he saavat jälleen tavata rakkaimpansa”, Navarro kertoi.

Läpi illan adventtikirkon johtajat työskentelivät paikallisten viranomaisten sekä menehtyneiden omaisten kanssa. He myös rukoilivat eloonjääneiden perheenjäsenten puolesta, jotka matkustivat Motozintlaan. Kymmeniä pastoreita eri puolilta Chiapasia oli perheiden tukena sairaaloissa sekä rukoili kirkoissa ja tarjosi toivoa tämän traagisen onnettomuuden keskellä.

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin suuri onnettomuus kohtasi seurakunnan jäseniä Chiapasissa tai koko maassa. Sydämeemme sattuu, kun näemme niin monen nuoren ihmisen arkussa”, sanoi Jose Luis Bouchot Diaz Chiapas Mexican -unionista. Chiapasissa asuu yli 223 000 adventtikirkon jäsentä.

”Seurakuntamme jäsenet surevat ja rukoilevat kaikkien perheiden puolesta, joita onnettomuus on koskettanut. Seurakunnan jäsenet hankkivat ruokaa näiden perheiden jäsenille sekä vaatetusta menehtyneille hautajaisia varten, jotka pidetään lähipäivinä”, sanoi Bouchot Diaz.

Uutiset tapahtuneesta ovat saaneet nopeasti näkyvyyttä eri medioissa. Jopa Meksikon presidentti Enrique Peña Nieto twiittasi surunvalittelunsa tapahtuman johdosta.

”Yhdymme Chiapasissa asuvien veljiemme ja sisariemme suruun heidän menetettyään rakkaitaan. Sanat eivät riitä kuvaamaan surun syvyyttä tässä tilanteessa. Näillä nuorilla oli koko elämä edessään. Jumala kuitenkin tietää parhaiten, ja hän tulee siunaamaan jokaista surevaa. Meidän tulee olla joka hetki valmiina Jeesuksen tulolle, sillä emme koskaan voi tietää, milloin elämämme päättyy”, sanoi Israel Leito, adventtikirkon Väli-Amerikan osaston johtaja.

Yli 1000 nuorta oli kokoontunut kaksi kertaa vuodessa pidettävään alueelliseen nuorten kongressiin, jonka järjestää kerran vuodessa Altos de Chiapasin piirikunta. Jotkut olivat matkustaneet jopa 14 tuntia osallistuakseen tapahtumaan. Erwin González, adventtikirkon Väli-Amerikan kirjallisuustyön jaoston johtaja, oli kutsuttu puhumaan tähän kolmipäiväiseen hengelliseen kongressiin. Gonzálezin ollessa tapahtuman jälkeen kotimatkalla hän kuuli onnettomuudesta ja matkusti Motozintlaan auttaakseen paikallisia johtajia kuljetuksissa ja rukoillakseen selviytyneiden perheiden puolesta.

González puhui myös muistotilaisuudessa eri kirkkokunnista oleville yli 1500 ihmiselle Motonzilassa. ”Jumala hallitsee aina, ja saamme eräänä päivänä tietää, miksi tämä onnettomuus tapahtui. Suremme maailmanlaajuisena kirkkona kanssanne ja rukoilemme puolestanne. Meillä on toivon sanoma Jeesuksessa, kun odotamme hänen toista tulemustaan, jolloin näemme poisnukkuneet jälleen”, lohdutti González.

Tilaisuuden aikana Navarro vakuutti perheenjäsenille, että seurakunta kattaisi hautajaiskulut jokaisen uhrin osalta. Hän sanoi, että seurakunta huolehtii edelleen sekä surevista perheistä että niistä, jotka ovat edelleen sairaalassa. – ANN

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.