Kristuksen paluu

0

Mitä meidän on hyvä tietää Jeesuksen toisesta tulemisesta ja miten voimme valmistua siihen?

Ajatus maailmanlopusta tai ulkoavaruudesta peräisin olevien olentojen hyökkäyksestä maaplaneetalle on toistuvasti ollut suosittujen elokuvien aiheena. Jo vuonna 1974 dokumenttielokuva Kristuksen toisesta tulemisesta pelästytti sadat kanadalaiset. Ilmeisesti monet katsojat pitivät lähetystä todellisuuspohjaisena. Elokuvassa, jonka tapahtumista suurin osa sijoittui eräälle televisioasemalle, raportit maanjäristyksistä, tulvista ja muista katastrofeista seurasivat toistaan. Televisioasema sai lukuisia puheluita kauhistuneilta katsojilta, jotka halusivat tietää, olivatko kuvatut tapahtumat tosia vai eivät. Tämä kaikki siitä huolimatta, että katsojille ilmoitettiin elokuvan olevan puhtaasti keksitty tarina. Raamattu kertoo, että invaasio todella tulee tapahtumaan, mutta kysymys on oleva Jeesuksen Kristuksen toisesta tulemisesta – Joh. 14:1–3. On tärkeää tietää siitä ja valmistautua sitä varten.

Millä tavalla Jeesus tulee takaisin?
Jeesus viittasi viiteen asiaan, jotka tulisivat olemaan tunnusmerkillisiä hänen toiselle tulemiselleen (Matt. 24:30, 31):

 1. Hän tulee henkilökohtaisesti ja siten, että kaikki elävät näkevät hänet (Ilm. 1:7).
 2. Hän tulee pilvissä.
 3. Hän tulee voimassa ja suuressa kirkkaudessa.
 4. Hän tulee korvin kuultavasti.
 5. Hän tulee enkeleidensä kanssa.

Lisäksi Jeesuksen toisen tulemisen yhteydessä tapahtuu ensimmäinen ylösnousemus – 1. Kor. 15:22, 23. Nämä tunnusmerkit on annettu siksi, että minkäänlainen jäljitelmä ei pettäisi meitä – Matt. 24:23–26; 2. Tess. 2:8, 9.

Miksi Jeesus tulee takaisin?
On paljon ihmisiä, jotka eivät välttämättä halua Jeesuksen tulevan takaisin. Heillä menee hyvin ja he nauttivat elämästä. Toiset taas malttavat tuskin odottaa Kristuksen takaisintuloa.

 1. Jeesus tulee takaisin, koska hän on luvannut niin (Joh. 14:1–3).
 2. Hän tulee takaisin viedäkseen loppuun pelastussuunnitelman, johon sisältyy meidän ylösnousemisemme, meidän yhdessäolomme Jumalan kanssa ja ikuinen elämä uudessa maassa – Joh. 5:25–29; Ilm. 21:1–5. Tämä päättää maailmanhistorian ja merkitsee siirtymistä ikuisuuteen.
 3. Hän tulee takaisin tuomaan palkan – Ilm. 22:12 ja tuomitsemaan kansat – 1. Tim. 4:1, 8; Matt. 25:31–46. ”Palkkaa” ei ole mahdollista ansaita, mutta sillä on kaksi ulottuvuutta:  (a) Lopullinen pelastus – 1. Tess. 4:15–17; (b) Tuho – 1. Tess. 5:1–3; Luuk. 17:26–30; Ilm. 6:15–17

Tästä on seurauksena erottelu ihmisten välillä, mukaan lukien kristikunta, perheet ja avioliitot – Matt. 24:40, 41; 25:31–33.

Milloin Jeesus tulee takaisin?
Vain Jumala tietää Jeesuksen takaisintulon ajankohdan – Matt. 24:36, 44. Ihmiset ovat siitä huolimatta asettaneet erilaisia päivämääriä:

 1. Katolisten kristittyjen parissa Apollinarius Nuorempi ehdotti ajankohtaa 490 jKr. ja Hippolytos vuotta 500 jKr. Muiden tekemiä arvioita olivat vuodet 1000, 1010, 1260, 1651 jne.
 2. Protestanttien parissa ajankohdan määritteli Martti Luther (mutta hän luopui pian käsityksestään). Myös Johann Albrecht Bengel ja Michael Stiefel antoivat omat ennustuksensa. Jälkimmäinen esitti Kristuksen takaisintulon ajankohdaksi päivämäärää 10. lokakuuta 1533 klo 8.00 aamulla.
 3. Milleriläinen liike päätyi päivämäärään 22. lokakuuta 1844.
 4. Muut uskontokunnat/kristityt esittivät erilaisia ajankohtia 1900-luvulla (esim. 1914, 1975).

Toinen ääripää merkitsee sitä, että Jeesuksen toista tulemista ei oteta huomioon ollenkaan tai että ihminen siirtää sen mielessään määrittelemättömän kaukaiseen tulevaisuuteen – Matt. 24:48.

Valmiina oleminen
On tärkeää olla valmiina joka hetki – Matt. 24:42–44. Me olemme valmiina, kun elämämme kuuluu Jeesukselle ja elämme jatkuvasti hänen kanssaan. Martti Luther puhui toisen tulemisen päivän riemullisesta odottamisesta. Hän jatkoi näin: Se joka ei ole valmis eikä halua tuon päivän koittavan, ei ymmärrä ”Isä meidän” -rukousta eikä kykene kokosydämisesti lausumaan sitä. Jumalan lapset odottavat Jeesuksen takaisintuloa, koska vasta sen koittaessa pelastuksesta tulee täydellinen – Ilm. 22:20. Odotatko sinä sitä?

Opetus Kristuksen toisesta tulemisesta on yksi Uudessa testamentissa useimmin ilmaistuista opeista. Sen tarkoituksena on muovata sitä tapaa, jolla me elämme elämäämme tänä päivänä.

Jutun kuva Tom Wang/Dreamstime

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.