Ö-eräkisa

0
Polunkävijäohjaajien eräkisa järjestettiin tänä vuonna kauniissa aurinkoisessa säässä Tammelassa, Saaren kansanpuistossa 29.4.–1.5.2016. Saaren kansanpuisto on viehättävä alue, jossa on jyrkkäreunaisia harjuja, laajoja järven selkiä sekä monia kirkkaita luonnontilaisia lampia. Alue on valittu ympäristöministeriön toimesta vuonna 1993 yhdeksi maamme kauneimmista maisema-alueista.
Kisaan osallistui yhdeksän joukkuetta eli 26 polunkävijäohjaajaa tai muuten luonnossa viihtyvää henkilöä. Lisäksi rastivahteina oli yhteensä 10 henkilöä.
Kisa koostui perinteisistä erä-, kädentaito- ja muista elämäntaitorasteista, joita oli sijoitettu kävelyreittien varsille. Sapattiaamu aloitettiin jumalanpalveluksella, jossa jokainen joukkue toi panoksensa ohjelmaan leirilaulujen lisäksi.
Rasteja oli yhteensä parisenkymmentä: Raappanan tulella piti keittää kananmuna, joka piti noutaa järven yli kaartuvasta puusta. Ensiapurastilla makoili tajuton mies rekvisiitat ympärillään. Luontorastilla tunnistettiin Suomen yleisimpien lintujen ääniä ja selvitettiin, mitä oli tapahtunut kuuselle, johon oli hakattu koloja ja jonka juurella oli paljon suuria kuusen lastuja. Kaukolanharjun näkötornilla arvioitiin etäisyyksiä, korkeuksia ja ilmansuuntia. Tornin huipulta aukesi huikean kaunis maisema, josta joukkueita pyydettiin tekemään esitys. Sihteeri ja pojat -joukkue kirjoitti runon:
Rinteet olivat jyrkkiä, ilmeet välillä synkkiä.
Maisemat silmiä hiveli, kun jalat tannerta siveli.
Oli lintuja, kukkia, vettä ja puita. Matka jo alkoi kuivata suita.
Kisa oli melko reilu, vaikkei kunnia meille heilu.
Ekstrapisteet olisi kivaa, mutta sehän olisi pelkkää pilaa.
Kiitos Isälle kauniista luonnosta, samoin myös hyvästä ilmasta!
Järjestäjät tekivät hyvää työtä. Toivomme kaikille siunausta myötä.
Kisan lopputulos oli hyvin tasainen. Voittajiksi tulivat Lapikkaat (Piia Saarinen, Mika Leppänen ja Christer Skog). Kiitos taivaan Isälle mahtavasta luonnosta ja säästä, rastivahdeille tärkeästä panoksesta ja kaikkien joukkueiden jäsenille osallistumisesta!
Järjestäjät: Ari Tuomi, Arto ja Marianne Hakkarainen sekä VP Hynönen
P.S. Musketöörien kirjoittama upea räppi: ”Mä katson yli Suomen maan luomakunnan kauneutta, katson sinitaivasta, Jumalani istuinta. Yli vihreiden metsien, yli harjujen, mäkien kaareutuu taivas sinivalkoinen. Yli synnin ja kuoleman, murheen ja tuonelan, armonsa kantaa iankaikkinen.”
Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.