Avioparipienryhmät starttaavat ensi vuoden alusta

0

Aviopareille suunnattu ryhmänohjaajakoulutus järjestettiin adventtikirkon lapsi- ja perhetyön toimesta Asikkalassa 15.10.2017. Sinne saapui 14 henkilöä eli seitsemän pariskuntaa paikkakunnilta: Tampere, Espoo, Järvenpää, Helsinki, Kaarina ja Lahti. Tavoitteena on ensi vuoden alusta käynnistää avioparipienryhmiä, jotka ensisijaisesti palvelisivat paikallisseurakuntiamme niillä paikkakunnilla, joista koulutukseen oli osallistujia.

”Samassa veneessä” -avioparityössä aiemmin työskennelleet (tällä hetkellä vapaaehtoispohjalta) sekä ”Kohti kumppanuutta” -nimisen pienryhmämateriaalin tekijät Anu ja Jukka Mattsson pitivät lämminhenkisen pienryhmänohjaajakoulutuksen aviopareille. Koulutuspäivässä tutustuttiin toisiimme, tähän kyseiseen pienryhmämateriaaliin sekä pienryhmän ohjaamiseen. ”Kohti kumppanuutta” -materiaali vaikuttaa erittäin toimivalta, ja sen käyttöön on matala kynnys, sillä sen avulla ryhmänohjaajapari voi suhteellisen helposti ottaa ohjatakseen aviopariryhmän kiireisessäkin elämäntilanteessa. Materiaali toimii sellaisenaan eli valmisteluihin ei tarvitse käyttää paljoa aikaa, jos sitä ei ole.

Pienryhmämateriaali koostuu seitsemästä eri teemasta, joihin tutustutaan yhdessä aihe kerrallaan. Pienryhmässä jaetaan ajatuksia aiheen tiimoilta, ja sen lisäksi on omaa sekä parin keskinäistä pohdintaa kysymysten äärellä. Ryhmässä ei ole jakamisen pakkoa – siellä saa puhua sen, mitä itse haluaa jakaa. Toki on hyvä muistaa tässäkin kohtaa, että ”mitä enemmän antaa, sitä enemmän saa”. Aviopariryhmästä on apua uusien näkökulmien ja ajatusten löytämiseen omaan parisuhteeseen. Tunteiden ja kokemusten kertominen kumppanille ja toisille selkeyttää niiden merkitystä itsellekin.

Jokainen aviopariryhmä voi koostua eri-ikäisistä, eri elämäntilanteissa olevista pariskunnista. Näin jokainen voi tuoda ryhmään jotain uudenlaista, hyvää antia, joka parhaimmillaan toimii voimavarana ja uusina oivalluksina toisille. Ryhmän optimaalinen koko on 3–5 pariskuntaa.

Jos avioliitossa on meneillään erittäin vakava ja pitkäaikainen kriisi, pienryhmää ei suositella siihen elämäntilanteeseen, ainakaan ainoaksi vaihtoehdoksi, koska ryhmässä ei välttämättä ole valmiuksia ratkoa yhden parin ongelmia tai antaa niihin riittävän asiantuntevaa apua.

Oletteko kiinnostuneita avioparipienryhmään osallistumisesta? Tai harkitsetteko itse lähtevänne mukaan ohjaajapariksi? Adventtikirkon perhetyö järjestää avioparien pienryhmänohjaajien koulutusta tarvittaessa. Tiedustele alkavista ryhmistä ja ole koulutuspyynnöistä hyvissä ajoin yhteydessä lapsi- ja perhetyön jaostojohtajaan.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.