Turvapaikka, lasten hengelliset kesäjuhlat 7.–10.6.2018

0

Lasten hengelliset juhlat vietettiin turvapaikka-teemalla.

Torstaina perheitä oli vielä aika vähän paikan päällä, mutta innokkaimmat pystyivät jo aloittamaan juhlansa osallistumalla erilaisiin aktiviteetteihin. Pienimmille oli tarjolla lastenhoitoa, useaan otteeseen juhlien aikana.

Perjantaina perheiden määräkin kasvoi, ja saimme viettää tiiviimmässä tunnelmassa tuokioita teeman äärellä. Päivällä rakensimme ulos turvamajoja lasten kanssa. Lapset osallistuivat joka ilta yhteiseen telttakokoushetkeen, jossa heillä oli oma lastentuokio. Perjantaina, kun sapattia alettiin vastaanottaa, vanhemmille annettiin mahdollisuus pyytää siunausta lapsilleen ja siunata toisiaan koko perheenä. Samoin penkissä istujat saivat osallistua vierustoverin siunaamiseen.

Sapattina vietimme kaikki yhteisen jumalanpalveluksen. Aktiviteettien jälkeen lähti käyntiin ”lasten talent”, jossa lapset saivat esiintyä toisilleen. Ensin osallistujamäärä oli pieni, mutta lasten innostus kasvoi, kun he näkivät muiden esityksiä ja rohkaistuivat itsekin esiintymään. Lopulta oli jo monen monta hyvää ja lahjakasta esiintyjää. Seurakunta on paikka, jossa on hyvä tarjota lapsille erilaisia mahdollisuuksia, kuten esiintymistilanteita, aktiviteetteja, pieniä ja sopivia vastuita sekä yhdessäoloa. Näin lapset voivat paremmin löytää omat lahjansa, ja meidän tulisi rohkaista toisiamme myös käyttämään lahjojamme.

Mikä voi olla arvokkaampaa ja tärkeämpää kuin se, että voimme lapsille kertoa jo pienestä saakka siitä rakastavasta Isästä, jonka luona on turvallinen, rakastettu olotila ja joka tarjoaa meille toivon ja pelastuksen. Voimme kertoa heille, että vaikka mitä tapahtuisi, olemme turvassa ja Jumala kantaa meitä. Tämä on hyvä muistutus meille aikuisillekin, sillä turhan usein yritämme liian pitkälle omin voimin. Muistetaanhan levähtää turvapaikassa välillä!

Teksti ja kuva: Eliisa Saarinen

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.