Kastettujen määrä lisääntyy Ukrainassa konfliktitilanteesta huolimatta

0

Yli vuosi on kulunut siitä, kun Venäjän sotajoukot hyökkäsivät laajamittaisesti Ukrainaan. Lukemattomille ihmisille tämä ajanjakso on ollut täynnä odottamattomia ja epätavallisia tapahtumia. Ne, jotka ovat kokeneet Pyhän Hengen kosketuksen ja avanneet sydämensä Pelastajalle, Jeesukselle Kristukselle, ovat kokeneet erityisiä muutoksia elämässään.

Koropissa, Tšernihivissä, Pavlo Stepashko ja Vitaliy Reshitko ovat pitäneet evankelioimiskokouksia. Tammikuun 28. päivä tänä vuonna seitsemän naista otti uskossa vastaan Raamatun totuudet Jumalan sanana, ja heidät kastettiin Radychivissä, Desna Recreation Centerin (vapaa-aikakeskus) altaassa. Siitä viikon kuluttua eräs mies kastettiin kotonaan, ja hän liittyi paikalliseen adventtiseurakuntaan.

Obuh’ivissa, Kiovassa, kaksi ihmistä kastettiin tammikuun 31. päivä. Helmikuun 1. päivä Omelchenkon pariskunta Horodniasta, Tšervihivistä, päätyi tekemään kasteen kautta liiton Jumalan kanssa. Helmikuun 11. päivä kolme ihmistä kastettiin Skvyrassa, Kiovassa.

Pyhän Hengen työ ihmisten sydämissä johti juhlalliseen tilaisuuteen Dniprossa helmikuun 19. päivä, kun kahdeksan sisarta ja veljeä kaupungista ja sen lähettyviltä kastettiin Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Säännöllisesti Sumyssä pidettyjen hengellisten tilaisuuksien päätteeksi seitsemän henkilöä kastettiin maaliskuun 4. päivä. Maaliskuun 11. päivä Žytomyrissa pidettiin juhlava kastetilaisuus, jossa kahdeksan Jumalalle rakasta henkilöä antoi elämänsä taivaalliselle Isälleen.

Pultavassa pidettiin evankelioiva kokoussarja, jossa oli mukana evankelista Viktor Begas. Kokoussarjaan osallistui 270 henkilöä. Seitsemän heistä halusi tehdä kasteessa liiton Jumalan kanssa maaliskuun 18. päivä. Samana päivänä Kiovassa 12 sisarta ja veljeä kaupungin eri puolilta kastettiin Podilin kirkossa.

Sapattina 18. maaliskuuta kaksi nuorta kastettiin adventtiseurakunnan jäseniksi Pid Vynohradivissa, Berehovessa, Taka-Karpatian alueella. Yli vuoden ajan pastori Andriy Konashuk on pitänyt raamatuntutkisteluja nuorille. Nuorille pidettiin myös evankelioiva kokoussarja 12.–18.3. Sen tuloksena Ruslana -Vovchok ja pastori Andriyn poika Ilya -Konashuk kastettiin 18. maaliskuuta.

Samana päivänä Lvivissä seitsemän henkilöä teki kasteessa liiton Jumalan kanssa ja yksi liittyi adventtikirkkoon uskontunnustuksen kautta. Viisi kastetuista asuu Lvivissä, yksi Brodyssa, yksi Buskissa ja yksi sisar Barvinokissa sijaitsevassa parantolassa. Myös kolmelle nuorelle, jotka asuvat Bukovynassa, 18.3. oli iloinen päivä, sillä he tekivät kasteessa liiton Jumalan kanssa.

Myös Khmel’nyts’kyissä pidettiin evankelinen kokoussarja. Seurakunta kutsui sinne sukulaisiaan, ystäviään ja tuttaviaan. Tilaisuuksiin osallistui noin 60 henkilöä, joista lähes 20 osallistui niihin säännöllisesti. Jumalallisen vaikutuksen ja seurakunnan jäsenten panostuksen kautta 19.3. kastettiin kuusi ihmistä.

Apostolovessa on Ukrainan konfliktitilanteen jälkeen järjestetty avustustoimintaa. Siihen osallistuneita on kutsuttu evankelioimiskokouksiin. Kiinnostuneiden kanssa on pidetty myös raamatuntutkisteluja. Maaliskuun 19. päivä kaksi miestä antoi kasteessa elämänsä Jeesukselle. Hengellinen työ jatkuu Apostolovessa ja Zelenodolskissa. Yli 200 ihmistä osallistuu viikoittain tilaisuuksiin. – Ukrainian Union Conference, Natalia Luchak/ANN

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.