Nigerian osavaltiossa yli 10 000 uutta jäsentä seurakuntaan

0
Seurakunnan jäseniä ja vierailijoita, jotka osallistuivat päätöskokoukseen ja kastetilaisuuteen.

”Melkein kotona” -teemalla tapahtuneen kahden viikon julkisen evankelioinnin jälkeen yli 10 000 ihmistä kastettiin 22. tammikuuta Abian osavaltiossa, Nigeriassa sijaitsevassa Aban kaupungissa.

Tapahtumat järjestettiin 650:lla kokouspaikalla. Ne tuottivat Itä-Nigerian unionin (ENUC) historiassa ennennäkemättömiä tuloksia, kuten kirkon johtajat totesivat helluntai 2023 -tapahtuman kastejuhlassa. Adventtisanoman julistuksen alkamisesta tällä alueella tulee kuluneeksi 100 vuotta, ja sen juhlinta alkoi tällä tapahtumalla.

Vuoden alussa järjestettävään rukouskonferenssiin osallistui ennen yleensä noin 20 000 ihmistä. Tällä kertaa kävi kuitenkin toisin, ENUCin johtaja Bassey Udoh sanoi. ”Ylistämme Jumalaa siitä, mitä hän tekee. Paikalla on reilusti yli 80 000 seurakunnan jäsentä. Kokemuksemme perusteella suuren osallistujajoukon määrää on vaikea arvioida. Tämä on mahtavaa”, hän sanoi.

Helluntai 2023 -tapahtuman järjestäjä Azukoye Amadi sanoi odottaneensa 1 500 henkilön tulevan kasteelle, vaikka kirkko oli varautunut 2 000 kasteeseen. ”Nyt kuitenkin kaksi 16 piirikunnasta on tavoittanut 3 520 [henkilöä, jotka ovat valmiita kasteelle]”, Amadi sanoi. ”Kun uskomme jonkin projektin Jumalan käsiin, hän todella tekee ihmeitä. Rukous on saanut aikaan sen, minkä tänään näemme. Olemme vuokranneet 40 000 tuolia, mutta nyt olemme häkeltyneitä.”

Läntisen ja Keski-Afrikan osaston (WAD) johtaja Robert Osei-Bonsu ilmaisi kiitollisuutensa Jumalalle evankeliointikampanjan tuloksista. ”Kiitämme Jumalaa hyvin organisoiduista rukous- ja paastopäivistä, jotka huipentuivat ilmiömäiseen yli 10 000 ihmisen massakasteeseen. Kastettavien määrä oli huikea ja ylitti odotukset”, hän sanoi.

Läntisen ja Keski-Afrikan osaston johtaja Robert Osei-Bonsu kastamassa vastakääntynyttä.

Puhuessaan lähes 80 000 ihmiselle Osei-Bonsu kiitti paikallisen unionin työntekijöitä ”visionäärisesta ja innovatiivisesta johtajuudesta”. Hän lisäsi, että ”tämä on ihmeellistä meidän silmissämme, ja meillä on kaikki syy kiittää Jumalaa”. Pastorit kastoivat ihmisiä 34:ssä siirrettävässä kastealtaassa, ja mm. WADin jaostojen johtajat ja Osei-Bonsu olivat niiden joukossa, jotka puhuivat 650:lla kokouspaikalla.

”Olen onnellinen tämänpäiväisten kasteiden johdosta. Löysin totuuden Jeesuksesta ja sapatista. Voin hyvin, koska elämäni on muuttunut”, sanoi Mewistä kotoisin oleva keski-ikäinen mies, Ngozi, joka oli yksi kastetuista.”

Nelikymppinen Chioma-niminen nainen sanoi: ”Olen hyvin, hyvin onnellinen. Sydämeni on täynnä iloa. Kiitän Jumalaa tänään tapahtuneesta kasteestani.” Ja nuori tyttö nimeltä Grace ei voinut pidättää iloaan. ”Olen onnellinen, koska olen nyt seitsemännen päivän adventtikirkon täysi jäsen. Ymmärsin, että tässä kirkossa on totuus.”

Sanoma oli selvä kuulijoille, joiden asuinalueilla hiljattaiset tulvat veivät yli 25 000 adventistilta kodin ja omaisuuden. Monet tähän asti saavuttamattomat kylät ovat avautuneet adventtisanomalle, ja seurakunnan jäsenet ovat perustaneet alueelle useita ryhmiä ja seurakuntia.

”Jokaisella unionin alueella voidaan järjestää vastaavanlainen ohjelma kerran vuodessa”, Osei-Bonsu sanoi. ”Evankeliointityö kukoistaa alueilla, ja monia ihmisiä voitetaan Jumalan valtakuntaan.”

Abian osavaltion toimeenpaneva kuvernööri Okezie Victor Ikpeazu julisti virallisesti näin: ”Julistan alueen satavuotisjuhlatoiminnan virallisesti avatuksi Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” Muodollista julistusta seurasi ilotulitusnäytös, ja yli 1 000 laulajan messukuoro lauloi Händelin Halleluja-kuoron.

Okezie Victor Ikpeazu, Nigerian Abian osavaltion toimeenpaneva kuvernööri.

”Tämä massakaste lähetti vahvan viestin jäsenille siitä, että jokaisen heistä tulisi voittaa yksi ihminen Jeesukselle vuoden loppuun mennessä”, Osei-Bonsu sanoi. ”Jäsenten vastaus tähän haasteeseen on rohkaiseva, ja uskon olevan mahdollista saavuttaa 100 000 jäsenen tavoite vuoden loppuun mennessä, jos työskentelemme kaikki yhdessä.”

Robert Osei-Bonsu (keskellä) lausui päätössiunauksen tuhansille ihmisille, jotka osallistuivat evankelioimissarjan viimeiseen kokoukseen ja kastetilaisuuteen.

Vuoden juhlallisuuksien huipentuma, johon tulee kuulumaan toinen massakaste, järjestetään marraskuussa. Pääkonferenssin johtajan Ted N. C. Wilsonin odotetaan osallistuvan siihen. – Abraham Bakari, Läntisen ja Keski-Afrikan osasto / Adventist Review Online

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.