Opi kertomaan uskostasi! XEE-koulutus alkamassa 7.9.2023

0

Nyt alkaa valtakunnallinen Suomen Adventtikirkon järjestämä, käytännönläheinen ja elämää muuttava XEE-evankeliointikoulutus. XEE-kurssilla keväällä 2023 Tampereella 17 ihmistä tuli uskoon kohtaamisissa ystävien kanssa. Lisäksi kurssilaiset ja ryhmänohjaajat johdattivat 10 läheistään uskoon elämäntapaevankelioinnin kautta arjessa. Eräs kurssilainen kertoi: ”Täytyy sanoa, että tämä oli kyllä elämäni vaikuttavin kevät. Sai vierestä todistaa, kun ihmiset ottavat Jeesuksen vastaan elämänsä Herraksi. Välillä oli epätodellinen olo ja ajattelin: ’Mitä täällä tapahtuu?’ Kiitos XEE-kurssista ja Jumalalle kaikki kunnia!”

Tärkeintä XEE-koulutuksessa on se, miten sinä kasvat ja lähdet liikkeelle Jeesuksen todistajana. Kohtaamme omia läheisiämme ja tuttujamme, myös tuntemattomia. Opit, miten luoda ja syventää aitoa yhteyttä heihin, kunnioittaen ja kuunnellen, sekä miten johdattaa keskustelua luontevaan ja ymmärrettävään vuoropuheluun evankeliumista.

Pääset käytännönharjoitteluihin turvallisesti ryhmänohjaajan johdolla, joka näyttää sinulle mallia. Hän myös mentoroi sinua kurssiviikkojen aikana. Saat vähitellen enemmän taitoja ja vastuuta, löydät rohkeutta ja kasvua sekä huomaat evankelioimistilanteiden luontevuuden.

XEE-koulutuksessa lähdemme rohkeasti käytäntöön pois mukavuusalueiltamme. Oman arkemme ja kiireisyytemme haastaminen evankelioinnilla on yksi elämämme suurimmista haasteista. Onneksi meillä on kurssilla tärkein tuki – jokaisella kaksi rukousystävää ja rukoukset heidän kanssaan joka viikko.

Jeesus kutsuu: ”Seuraa minua, niin teen sinusta ihmisten kalastajan.” Se on jokaisen Jeesuksen seuraajan tehtävä. Kalastamaan opitaan vain kalastamalla. Tule mukaan kalastajien joukkoon!

Monet meidän jäsenistämme ja työntekijöistä ovatkin tähän jo osallistuneet ja palvelevat ryhmänohjaajina koulutuksen aikana. Tämä on ystäväevankelioinnin ja evankeliumin kertomisen ABC eli aapinen. Opit kertomaan uskosta ja elämästäsi kertomuksin ja Raamatun sanaa jakaen. Osallistuminen on helppoa, koska jokainen voi osallistua kotoaan Zoomin kautta netissä keskiviikkoiltaisin. Voit myös kokoontua pienryhmässä toisen kotona tai kirkollakin. Pääopettajina toimivat tässä ohjelmassa jo runsaasti kokemusta saaneet Mari Konola, Anna Mantere ja muutamat vierailevat luennoitsijat. Rukous on koulutuksen keskiössä, joten emme toimi ”väellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni” sanoo Jumala.

Teemme kurssin yhteistyössä Evankeliointi Elämäntapana ry:n kanssa. Kurssin normaalihinta materiaaleineen on 120 €, mutta adventtikirkko sponsoroi osallistujia 50 %:lla ja tarvittaessa enemmänkin. Osallistuminen ei ole rahasta kiinni vaan rohkeudesta lähteä Jumalan kutsuun mukaan. Mitä tapahtuukaan, kun paikallinen adventtiseurakunta rukoilee ja voi hyvin? Mitä tapahtuu minun ja läheisteni elämässä, kun kerron ystävilleni todella hyvän uutisen?

Nyt on aika ilmoittautua isolla joukolla, pyydä seurakuntasi uudet ja vanhat jäsenet mukaan! Voit myös kertoa halustasi osallistua: atte.helminen@adventtikirkko.fi, p. 040 553 8879.

Ilmoittautumislinkki:

https://forms.gle/ahHSQyZufM8mbDj56

Valtakunnallinen XEE Plus -koulutus 2023

Startti-info to 7.9. klo 17–20 (Perustiedot ja tavoitteet kurssille & tutustuminen toisiimme. Infon voi katsoa myös videolta jälkikäteen, jos päätät tulla mukaan viime tipassa tai sen jälkeen).

Koulutus keskiviikkoisin 13.9.2023–24.1.2024 klo 17–20.

Aikataulu: Teoriaopetus (3 h) joka toinen keskiviikko (13.9., 27.9. jne). Käytännönharjoittelu (2–3 h) joka toinen keskiviikko (20.9., 4.10. jne) tai oman tiimin sopimuksesta jonain muuna päivänä. Teoriaopetuksesta on joulutauko 8.12.2023–9.1.2024, jonka aikana on kolme käytännönharjoittelua oman tiimin kesken sovittuina ajankohtina.

Lisätietoa: jari.sippola@xee.fi, p. 041 537 5580; adventtikirkon puolelta Atte Helminen, atte.helminen@­adventtikirkko.fi, p. 040 553 8879.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.