ADRA-uutiset: Joulu joka päivä

0

Joulu joka päivä

Vuosi 2023 päättyy pian (päivitetty adra.fi-sivuille 28.12.2023). Olemme juuri viettäneet yhtä vuoden suurimmista juhlista, joulua. Jouluun liitetään kiinteästi koristeet, jouluruoka, yhdessäolo ja lahjat, joiden tarkoituksena on tuoda hyvää mieltä, lämpöä ja rakkautta. Kaikki eivät näistä kuitenkaan valitettavasti pääse nauttimaan. Toisten osallistuessa joulun kulutusjuhlaan ja ylensyömisiin on enenevä joukko ihmisiä, joiden elämä on selviytymistä yrittäen saada jostain rahat kasaan pakollisiin kuluihin. Jouluruokiin saatikka lahjoihin ei ole mitään mahdollisuutta.

ADRA on osaltaan ollut auttamassa vähävaraisia saamaan joulun. On ollut hätkähdyttävää huomata, kuinka valtava avun tarve on. Pahimpina päivinä avun pyyntöjä tuli 60–70. Lahjakortteja postitettiin kymmenittäin ympäri Suomea. Kaikkia avun pyytäjiä ei kuitenkaan pystytty auttamaan. Rahaa ei ollut riittävästi. Oli sydäntä särkevää joutua vastaamaan avun pyytäjälle, että valitettavasti kaikki rahat on jo käytetty.

Jos sinua on siunattu riittävällä toimeentulolla, mahdollistitko ehkä jollekin vähävaraiselle tai yksinäiselle tänä vuonna paremman joulun? Jos et ja nyt harmittelet, että olisit hyvin voinut sen tehdä, vieläkään ei ole myöhäistä. Joululaulussa sanotaan: ”Voit joulun elää joka päivä vaan ja parhaat vuotes tulet tuntemaan.” Mitä jos yllättäisit jonkun tarjoamalla ”ylimääräisen” joulun hänelle?  Lähipiiristäsi löytyy varmasti joku, joka ilahtuisi kassillisesta ruokaa, lahjoista lapsille tai kutsusta aterialle. Pidetään huolta toisistamme ja laitetaan hyvä kiertämään!

Ensi vuonna toivomme myös ADRAna voivamme auttaa mahdollisimman montaa avun tarvitsijaa. Sinäkin voit olla mukana auttamassa liittymällä lahjoittajien joukkoon. Tarkempia tietoja löydät sivuilta: adra.fi. Osoitetaan yhdessä lähimmäisenrakkautta heikommassa asemassa olevia kohtaan.

Kiitos sinulle tuestasi ADRAlle kuluneena vuonna. Onnellista uutta vuotta 2024!

Villasukkahaaste

Syyskuussa esitimme haasteen neuloa miesten villasukkia jaettavaksi tarvitseville eri tapahtumissa ympäri Suomea. Lämmin kiitos jokaiselle, joka on sukkia jo toimittanut! Olette aarteita ja sukkien saajat tulevat muistamaan teitä suurella lämmöllä. Otamme edelleen kiitollisuudella vastaan lisää sukkia jaettavaksi. Tarve ei (valitettavasti) lopu.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.