Lakkiaisjuhla Suomen kristillisessä yhteiskoulussa

0

Seitsemän abiturientin ylioppilaaksi julistaminen kruunasi koulun itsenäisyysjuhlan 4.12.2015. Sen lisäksi yksi opiskelija sai lukion päättötodistuksen.

Elgarin Pomp and Circumstance -alkumarssin soidessa abiturientit astuivat juhlasaliin Suomen lipun jäljessä rehtorin ja ryhmänohjaajan saattelemina. Viulua soitti lukio-opintonsa päättänyt Emily Jones ja urkuja musiikinopettaja Boris Källman. Juhlassa oli perinteinen vapauden viestikapulan vaihto lukion vanhimmalta luokalta sen aloittaneelle luokalle. Viestin sanoman ydin on, että veljeä/ystävää ei jätetä.

Abiturientti Niiles Sormunen soitti juhlassa taidokkaasti haitaria, ja abiturientti Artur Ruohomäki antoi taidonnäytteen beatboxing-esityksellään.

Juhlapuheen piti abiturientti Sami Porttila, joka toi esiin edellisten sukupolvien uhrauksen isänmaamme hyväksi. Veteraanien laulun pyyntö ”Hoivatkaa, kohta poissa on veljet” sopii hyvin myös tähän päivään. Sami Porttila painotti puheessaan kiitollisuutta paljosta, jota saamme osaksemme. Hän toivoi meidän muistavan sotilaan virren nro 577 rakkaasta synnyinseudustamme, vapaudesta ja pyynnöstä, että Herra siunaa maamme.

Rehtori Marle Himberg toi esille puheessaan koulun tunnusmerkin, huolenpidon ja välittämisen. Näin toimien päästään vaikeiden hetkien yli. ”Välittäkäämme toisillemme rakkauden viestikapula”, hän kehotti. Ryhmänohjaaja Gunnevi Peltonen korosti puheessaan luottamusta Korkeimman johtoon myös vaikeuksissa.

Jyrki Vehkavuori jakoi Toivonlinnan adventtiseurakunnan stipendin Amanda Shelbylle aktiivisesta osallistumisesta lähetystyöhön.

Musiikista tilaisuudessa vastasi Boris Källman, ja kuoroa johti Marle Himberg. Juhlavieraat saivat nauttia kuoron esittämänä Pekka Simojoen laulusta “Huuda maailmaan”, jossa abiturientti Amanda Shelby lauloi soolon, sekä Finlandia-hymnistä.

Itsenäisyysjuhlan lakkiaisista jäi kaikille mieltä ylentävä kiitollinen muisto.

Aila Rehumäki-Kauhanen

 

Kuvassa vasemmalta ryhmänohjaaja Gunnevi Peltonen, Sarah Al-Kinani, Sami Porttila, Jasmin Pörhö, Artur Ruohomäki, Olivia Sagulin, Amanda Shelby, Niiles Sormunen, Emily Jones, rehtori Marle Himberg.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.