Kristittyjen vainoa mittaava raportti julkaistu

0

Open Doors -järjestön kristittyjen vainoa mittaava World Watch -raportti 2016 on julkaistu. Tarkastelukaudella 1.11.2014–31.10.2015 kristittyjen uskonnonvapautta rajoitti pahiten Pohjois-Korea. Se vie jo 14. perättäistä vuotta kärkisijan kyseisellä listalla.

Eritrean ja Pakistanin kristittyjen kohtelu on huonontunut. Maat nousivat ”vainolistalla” historiallisen korkealle, kolmannelle ja kuudennelle sijalle. Myös Libyan kristityt ovat ahtaalla. Maa sijoittuu nyt ensimmäistä kertaa listan kärkikymmenikköön.

Open Doors Finlandin toiminnanjohtaja Miika Auvinen kertoo Eritrean tilanteesta järjestön tiedotteessa: – Presidentti Afewerkin diktaattorille luonteenomainen vainoharhaisuus on moottori kasvavalle paineelle kristittyjä kohtaan. Jokainen kristitty, joka uskaltaa vastustaa kristittyjen kaltoinkohtelua Eritreassa, pidätetään tai vangitaan asemasta riippumatta.

Maailman toiseksi suurin islamilainen maa Pakistan on kasvattanut pisteitään kahdeksalla ja sijoittuu listalla kuudenneksi. Se on Nigerian kanssa ainoa maa, joka saa maksimipisteet, kun kristittyjen ahdinkoa mitataan väkivaltaisuudella.

Open Doors pisteyttää maat kristittyjen aseman mukaan, ja järjestön tutkijat kertovat vainon kasvaneen keskimäärin 2,8 pisteellä viime vuoteen verrattuna 50 kärkimaan joukossa.

Open Doorsin kokoamien tietojen mukaan maailmassa on tapettu uskoon liittyvien syiden vuoksi reilusti yli 7000 kristittyä viimeksi kuluneella katsauskaudella. Kasvua on lähes 3000 verrattuna edelliskauden varovaisiin lukuihin. Laskuissa eivät ole mukana Pohjois-Korea, Syyria ja Irak, koska tarkkaa tietoa niistä ei ole olemassa. – Uusi Tie/NA

Kaksikymmentä pahimmin vainoa kärsivää maata pistemäärineen sijoittuvat listalla seuraavasti:

 1. Pohjois-Korea, 92
 2. Irak, 90
 3. Eritrea, 89
 4. Afganistan, 88
 5. Syyria, 87
 6. Pakistan, 87
 7. Somalia, 87
 8. Sudan, 84
 9. Iran, 83
 10. Libya, 79
 11. Jemen, 78
 12. Nigeria, 78
 13. Malediivit, 76
 14. Saudi-Arabia, 76
 15. Uzbekistan, 70
 16. Kenia, 68
 17. Intia, 68
 18. Etiopia, 67
 19. Turkmenistan, 66
 20. Vietnam, 66
Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.