Kokemuksia kymmenyksistä

0
Showing 2 of 3

Kymmenykset ja Jumalan huolenpito

Melko nuorena jouduin kymmenysvelkaan. Miten palauttaa kymmenykset, kun ei ole saanut vuoden työstä palkaksi lainkaan rahaa, pelkästään auton? Uudessa työpaikassa sain kohtuullista palkkaa, mutta kymmenysvelkaan ei ollut rahaa, siksi se ei lyhentynyt. Parissa vuodessa huomasin, että siunaus, johon olin tottunut, oli kokonaan poissa. Olin aina rahapulassa. Edullisia ostoksia ei pystynyt tekemään. Minulle tarjottiin rantaan ulottuvaa maata sopivasta paikasta niin halvalla, että todennäköisyys tällaiseen mahdollisuuteen on ehkä kerran elämässä. Pankki ei myöntänyt lainaa, ja olin melkein sairas, kun mistään ei saanut apua. Tietenkin tuli mieleen kymmenysvelan vaikutus Jumalan siunaukseen. Ne olivat elämäni harmillisimmat vuodet.

Sitten olin saamassa harvinaisen ison tilin, suuren urakan pohjat. Ajattelin, että nyt en kestä olla enää kymmenysvelassa, vaan palautan koko velkasumman pois. Jännittyneenä laskin, riittääkö raha. Kun velkaan lisättiin tämän palkan kymmenykset, sain täsmälleen sen verran rahaa. Ajattelin, että saapa nähdä, miten Herra pitää perheestäni kaksi viikkoa huolen, kun palautan koko tilini kymmenyksiin. Perjantaina nostin kaikki rahani ja vein ne kymmenyspussissa rahastonhoitajalle. Olin rahaton, mutta helpottuneen onnellinen.

Sunnuntaina appeni, joka oli pastori, palasi kokousmatkalta Järvenpäästä ja toi minulle 200 mk rahaa. Ihmettelin, mistä se on. ”Helevaara lähetti ja sanoi, että Jorman pitää saada vuokraa vahvistinlaitteista”, hän sanoi. Helevaara oli kustantanut koko ko-koussarjan, ja minä olin lainannut sinne vahvistinnauhuria.

Tuo raha riitti seuraavaan tiliin asti, ja täytyy rehellisesti myöntää, että sen jälkeen en ole kokenut koskaan rahapulaa. Aina on voinut toteuttaa rohkeimmatkin unelmat ja haaveet. Kokemuksesta tiedän, että Herra on hyvä ja hän antaa meille paljon enemmän kuin tarvitsemme, ja jos sydämemme on siihen valmis, runsaasti myös muita ihmisiä varten!

– Jorma Salmela

Showing 2 of 3
Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.