Elämä Terveeksi Rakkaudella – ETRA 60 vuotta

0

ETRA-liitto juhli 9.–11.9. Suomen kristillisessä yhteiskoulussa 60-vuotista historiaansa kiitollisena Jumalan johdatuksesta toimintansa kaikissa vaiheissa. ETRAlla on pitkä kokemus raittiustyössä, erityisesti tupakanvastaisessa toiminnassa, valistajana ja kouluttajana vuosikymmenten ajan. Kurssit, luennot, julkaisut ja ohjausmateriaalien tuottaminen, leiritoiminta, pienryhmät sekä koulutukset erityisesti perhetyöhön ja tunnekasvatukseen liittyen ovat olleet ETRAn toiminnan keskeisiä teemoja viime vuosina.

etramessutnepalETRA-nimi sai juhlavuoden kunniaksi uuden merkityksen ja tarkoittaa nyt “Elämä Terveeksi RAkkaudella”. Kokonaisvaltaisesti terve elämä muodostuu kyvystä ja tahdosta rakastaa itseämme, lähimmäistämme ja Luojaamme Jumalaa sekä myös kykyyn vastaanottaa rakkautta. Terveelliset elämäntavat rakentuvat voimavaraksemme silloin, kun asenteemme lähtee arvomme ja identiteettimme tuntemisesta, armon ja levon kokemuksesta ja motivoitumisesta pieniin, pysyviin muutoksiin elämässämme. ETRAn toiminta pyrkii olemaan kumppanuutta, rinnallakulkemista, vertaisuutta ja tilaa pohtia oman elämän kysymyksiä eri terveyden osa-alueilla.

ravitsemusryhma
Ettemme unohtaisi – Jumalan kutsumia ihmisiä terveyttä edistämässä

ritvapuhuuLiiton toiminnanjohtaja Ritva Kuusisto kuvasi elävästi ETRAn kuuden vuosikymmenen vaiheita tähän päivään saakka: monia terveystyöhön sitoutuneita Jumalan kutsuun vastanneita ihmisiä, terveysalan ammattilaisia sekä omistautuneita maallikoita. Historiikissa käytiin Suuren Lääkärin ihmeellistä johdatusta – pitkäjänteistä työtä, haasteita ja voittoja, yhteiskunnallista vaikuttavuutta erityisesti tupakka-, raittius- sekä paavilaisetperhetyön osalta. Kaikille ETRAn työhön sen historian vaiheissa osallistuneille ja aikaansa ja osaa- mistaan antaneille haluammekin esittää lämpimät kiitokset. Ilman teidän panostanne ETRA ei olisi tässä tänään. Jumala saakoon siunata teitä edelleen. Olette antaneet niin paljon. Kiitos, ystävät!

Innostusta, uutta visiota ja tekemisen meininkiä

torbenpuhuuMaailmanlaajuisen adventtikirkon Trans-Euroopan osaston terveysjaoston johtaja Torben Bergland onnitteli tervehdyksessään 60-vuotiasta ETRA-liittoa ja sanoi: ”Se, mitä olette saaneet aikaan vuosikymmenten kuluessa sekä yhteiskunnassa että niiden henkilöiden kanssa, joiden kanssa olette tekemisissä, on siunaus itsessään. Kun omistaudumme hyvän tekemiseen, siunaamme toisia ja itseämme. ETRAn tulevaisuuden suhteen olen optimistinen. Teillä on hyvää ajattelua, taitoa tarkastella tekemistänne, kypsyyttä ja syvyyttä käsittelemissänne kysymyksissä. Näen tarpeen saada lisää ihmisiä mukaan toimintaanne, sekä terveysalan ammattilaisia että kaikkia muitakin.”

kalervoMyös Suomen Adventtikirkon johtaja Kalervo Aromäki onnitteli ETRAa. Hän kertoi ilahtuneena tukevansa ETRAn uutta, innostunutta toimintanäkyä, joka pohjautuu ainutlaatuiseen kokonaisvaltaiseen kristilliseen ihmiskäsitykseen. Kuusikymppinen ETRA on innostunut tehtävästään terveyden tekijänä. Juhlaviikonlopun osallistujat kuvasivat tunnelmaa eteenpäin meneväksi. Oli hyvä muistella menneitä ja samalla keskittyä tulevaisuuden tekemiseen. Pienryhmistä muodostuneet tiimit käsittelivät terveysaiheita laaja-alaisesti ja monipuolisesti, muun muassa surutyötä, miesten terveyttä, lasten terveysEXPO-toimintaa ja maahanmuuttajien parissa tehtävää työtä. Myös Berglandin luennot olivat kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä.

senioriETRAssa haluamme olla mukana lähimmäistemme elämässä muutoskumppanina ja rinnallakulkijana. Tavat ja toimintamuodot vaihtelevat, mutta haluamme tulla tunnetuksi siitä, että ryhmissä ja tapaamisissa ihmisten elämä tulee terveeksi rakkaudella ja välittämisen kautta. Terveys ja hyvinvointi on tärkeimpiä unelmia ja toiveita, joita meillä on. Terveyden tekemiseen tarvitsemme juuri Sinua!

– Ruut Palviainen

timohalonen

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.