GLOBAL YOUTH DAY 18.03.2017 Turussa

0

Viidettä kertaa vietettävä maailmanlaajuinen Nuorten päivä (Global Youth Day) sai nuoret liikkeelle hyvän asian puolesta myös Turussa, jossa nuoret ovat olleet hyvin aktiivisia koko alkuvuoden. Kerran kuukaudessa järjestettävät pizzakirkot ovat tuoneet Betel-kirkon täyteen nuoria. Turku sai myös vieraakseen Trans-Euroopan osaston uuden nuorisotyönjohtajan Zlatko Musijan.

Sapatin jumalanpalveluksen ja yhteisen lounaan jälkeen nuoret kantoivat sohvia ja pöytiä Turun ydinkeskustassa olevalle kävelykadulle. Siellä ihmisille tarjottiin lämmintä juotavaa, karkkeja ja jutteluseuraa. Lauluryhmä loi lauluillaan mukavaa tunnelmaa ohi kävelevien ihmisten aurinkoiseen iltapäivään.

Eräskin kadulla ollut nuori nainen sai hetkeksi kirkolta paikan nukkua ja syödä. Nuoret saivat hyviä kokemuksia arjessa auttamisesta ja ihmisten kohtaamisesta siellä missä he ovat.

Betelin sijainti keskellä Turkua antaa hyvän mahdollisuuden kutsua ihmisiä tutustumaan kirkkoon. Näin nuoret tekivätkin jakamalla mainoksia illan pizzakirkkoon.

Pizzakirkko rikkoi kävijämääräennätyksen. Paikalla oli 140 nuorta läheltä ja vähän vanhempaakin ylistämässä Jumalaa lauluin ja todistuksin. Ilta huipentui yhteiseen ateriaan pizzan merkeissä. Oli ilo olla mukana Turussa nuorten päivän merkeissä.

Suomen nuorten iltapäivä oli päässyt mukaan myös kansainväliseen levitykseen. Suomen osuuden löydät täältä. Koko videoon löydät taas täältä. Nuorten järjestämä pizzakirkko sai innostuneita ajatuksia myös kansainvälisesti!

Nina Saaristo

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.