“Ideologinen radio” pelotti viranomaisia – 20-vuotias Radio Dei syntyi elämän kriisistä

0

Radio Dei täyttää 3. marraskuuta kaksikymmentä vuotta. Helsinkiläisestä paikallisradiosta Suomen ainoaksi valtakunnalliseksi kristilliseksi radioasemaksi kasvaneella kanavalla on nykyään 24 taajuutta, joiden kuuluvuusalueella asuu kolmeneljäsosaa suomalaisista. Nykyinen viikkokuuntelijamäärä Radio Dein taajuuksilla on 200 000 ja vähintään kerran kuukaudessa yli 300 000 suomalaista. (TNS Gallup 27.5.2014).

– Viranomaisia pelotti antaa lupaa ”ideologiselle radiolle”. Lopulta he suostuivat, koska enemmistö suomalaisista on kristittyjä ja lupasin vaalia kristittyjen yhteyttä, antaa tilaa kaikille ja olla näin siltana seurakuntaan, kuvaa päätoimittaja ja Radio Dein toimitusjohtaja Kirsi Rostamo radioaseman alkuvaiheita.

Viranomaisten karsastama ”ideologisuus” ei syntynyt poliittisista näkemyksistä tai halusta agitoida kansanryhmiä. Taustalla oli henkilökohtainen kriisi ja sitä seurannut elämänmuutos.

– Olin menettänyt pitkän ihmissuhteen lähestyessäni kolmea kymppiä, ja siinä elämän kriisissä löysin Jeesuksen, joka rakasti minut eheäksi. Se antoi elämääni toivoa, josta halusin kertoa myös muille etsijöille.

Radio Dei aloitti toimintansa 3.11.1997. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin 3. marraskuuta 2017 Helsingin Kulttuuritalolla järjestettävässä syntymäpäiväjuhlassa pohditaan kristillisen radioaseman merkitystä ja roolia. Radion ohella Kulttuuritalolla aiotaan juhlia satavuotiasta Suomea. Se sopii radiokanavalle, joka on ideologisuudestaan huolimatta säilyttänyt riippumattomuutensa suhteessa muihin mediataloihin ja kirkkokuntiin.

– Radio Dei on ainutlaatuinen kristillinen media, sillä kaikki muut ovat tavalla tai toisella sidoksissa johonkin kirkkokuntaan, herätysliikkeeseen tai lähetysjärjestöön. Radio Deissä haluamme palvella koko kristikansaa, ja meillä on yhteistyökumppanina yli 80 kristillistä yhteisöä, päätoimittaja Kirsi Rostamo tähdentää.

Radio Dei kuuluu Suomen suurimpien radiokanavien yhteiseen Radiot.fi-palveluun. Nettipalvelussa voi kuunnella kanavia suorana tai käyttää ajansiirtotoimintoa jo lähetettyjen ohjelmien kuunteluun. TNS Kantarin tekemän kyselytutkimuksen mukaan Radio Dei on Suomen tunnetuin kristillinen media. Kanava on tuttu 55 prosentille suomalaisista. – Radio Dei

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.