Kirja luomisesta jokaisen ulottuville

0

Opiskelijat, opettajat ja lukemisesta kiinnostuneet ympäri maailman odottavat innolla pääsyä ylistetyn oppikirjan äärelle, joka sisältää viimeisimpiä luomiseen liittyviä tutkimuksia. Kirja löytyy myös ilmaiseksi sähköisessä muodossa. Teos on nimeltään Faith, Reason, and Earth History: A Paradigm of Earth and Biological Origin by Intelligent Design (Usko, järki ja maapallon historia: Ajatusmalli maapallosta ja biologisesta alkuperästä älykkään suunnittelun näkökulmasta, ei suom.). Sen ovat kirjoittaneet Leonard Brand Loma Lindan yliopistosta ja Arthur Chadwick Southwestern Adventist -yliopistosta.

Tieto ilmaisen e-kirjan julkaisemisesta tapahtui virallisesti adventtikirkon pääkonferenssin Usko ja tiede -neuvoston kevätkokouksen aikana, joka pidettiin 19.–20.4. Loma Lindassa, Kaliforniassa. Neuvostoon kuuluu tutkijoita, teologeja, kouluttajia, pastoreita ja kirkon hallinnollista väkeä. He tapaavat kaksi kertaa vuodessa rahoittaakseen ja edistääkseen tieteellistä tutkimusta, julkaisutoimintaa sekä muita sellaisia toimia, jotka kiinnittävät huomiota luomiseen.

”Tämä erinomainen kirja on tarkasti linjassa samojen päämäärien ja tarkoitusperien kanssa, joita Usko ja tiede -neuvostolla on,” sanoi Mike Ryan, pääkonferenssin johtajan henkilökohtainen avustaja.

Ryan kertoi, että uudenlaisen kehityksen ja havaintojen myötä he myös yrittivät löytää keinon saada kolmas, päivitetty painos, sellaisiin paikkoihin, joihin kustantajan olisi ollut vaikea saada julkaisujaan esille kalliiden kustannusten takia. ”Meidän piti keksiä jotain luovaa saadaksemme tämä kirja vaikuttamaan ympäri maailmaa. Näinä päivinä, jolloin on vaikea saada kirjoja ’avoimille markkinoille’, kirjan tekeminen ilmaiseksi, vaikka vain sähköisessä muodossa, on tapa edetä”, kuvaili Ryan.

”Tämä on todella rohkea panostus saavuttaa tehtävämme. Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta, kun näin mittavaa akateemista kirjaa on adventistien keskuudessa levitetty tällä tavalla”, kertoi Lisa Beardsley-Hardy, koulukasvatusjaoston johtaja pääkonferenssista. Hän selitti, kuinka ihmisillä on usein tapana ajatella akateemisten julkaisujen suhteen perinteisillä tavoilla, jolloin pääsy niiden ulottuville on rajoittunut. ”Nyt kuka tahansa, missä tahansa maailmaa, jolla on perusvarusteet, voi lukea tätä tärkeää kirjaa ilman kuluja. Tällä projektilla voidaan testata, kuinka tällaiset kirkkomme julkaisemat merkittävät kirjat leviävät tulevaisuudessa”, huomautti Beardsley-Hardy.

Ne, jotka kuitenkin haluavat kovakantisen, värikuvitetun 600-sivuisen kirjan, saavat siitä mittavan alennuksen. Normaalisti kirja maksaisi 100 dollaria, mutta nyt sen hinnaksi jää 49.99 dollaria (noin 45 euroa). Kovakantista kirjaa on saatavana seuraavista paikoista: Amazon.com, Adventist Book Center ja Andrews University Press. – Adventist Review/NA

Digitaalinen e-kirja on saatavana osoitteesta: www.adventistlearningcommunity.com/faith-reason-earth-history

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.