Kutsu rukoukseen Ukrainan puolesta

0

Eilen kuulimme uutisista, että sota Ukrainassa on alkanut. Vaikutukset leviävät kaikkialle Eurooppaan ja laajemminkin. Vaikka Suomessa tilanne on rauhallinen, emme voi jäädä toimettomiksi.  Meidän tulee rukoilla Jumalaa ja ojentaa auttavat kätemme niiden puoleen, jotka kärsivät sodan keskellä.  Kristittyinä meidän tulee pyrkiä rauhaan kaikkien kanssa.  

Olemme saaneet monia viestejä seurakuntamme tilanteesta Ukrainassa. Tämä inhimillinen katastrofi on johtanut ja tulee johtamaan lukuisten ihmishenkien menetykseen ja mittaamattomiin kärsimyksiin. Monet Ukrainasta lähtevät etsimään turvaa muista Euroopan maista. Liittykäämme yhdessä rukoilemaan tulevana sapattina rauhan puolesta. Vain Jumala voi armossaan auttaa vaikeassa tilanteessa. Meillä on myös mahdollisuus olla tukemassa Ukrainan kansaa sen hädän hetkellä. Muistakaamme rukouksin myös Venäjän kansaa, joka tulee myös kärsimään tästä tilanteesta johtajiensa valintojen tähden. Saakoon Jumala johtaa asioiden kulkua parhaan tahtonsa mukaisesti.

Etsikäämme mahdollisuuksia palvella lähimmäisiämme eri maiden avatessa rajojaan, kirkkojaan ja kotejaan auttaaksemme sotaa pakenevia. Olkaamme Kristuksen käsiä ja jalkoja tämän suuren tarpeen keskellä. Suurin pakolaisvirta kohdistuu nyt Ukrainan lähinaapureihin. Osa pakolaisvirrasta tulee myös tänne Suomeen. ADRA Eurooppa tulee organisoimaan apua Ukrainalle ja sieltä pakeneville. Myös meillä on valmiudet jakaa ADRA:n kautta apuamme. Luotamme myös siihen, että Suomen valtio tukee myös Ukrainaa ja sen kansaa hädän hetkellä.

 • Sapatin jumalanpalveluksissamme 26.2. ja 5.3. kaikkialla Suomessa järjestetään erityinen rukoushetki Ukrainan puolesta.
 • Sapattina 26.2. klo 18.00 osa seurakunnista kokoontuu yhteiseen rukoushetkeen paikan päällä. Näistä seurakunnat ilmoittavat omia tiedotuskanaviaan pitkin seurakuntalaisille.
 • Sapattina 26.2. klo 18.00 avataan zoom-linkki yhteiseen rukoukseen Ukrainan puolesta. Etsikäämme tapoja rukoilla Ukrainan puolesta jatkossakin. Rukouksessa on voimaa.
  • Meeting ID: 554 753 6630
  • Passcode: 066792
 • Ukrainasta kotoisin oleva pastorimme Liia Kaitanen järjestää myös zoom-linkin kautta aamurukoushetken klo 7.00 ajalla 26.2. – 4.3.  Zoom-tiedot:
  • Meeting ID: 744 777 4471
  • Password: 707070
 • Voit auttaa Ukrainassa kärsiviä Sympatia-keräyksen katastrofirahaston kautta. Tili: FI89 8000 1500 5542 42 viite: 41140.  Rahankeräyslupa: RA/2022/38 (Poliisihallitus 14.1.2022)

Luottakaamme Jumalaan! Hän antaa meille toivon. Hän sanoo kansalleen: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

Aimo Helminen
Johtaja, Suomen Adventtikirkko

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.