Suomen Adventtikirkon hallituksen päätöksiä toimikaudella 2019–2022

0

Hallituksen päätöksiä kesällä ja syksyllä 2022

Hallituksen käsiteltävänä on ollut kesän ja syksyn aikana monia mm. henkilöstöä ja kiinteistöjä koskevia asioita.

Henkilöstöä koskevissa päätöksissä on käsitelty voimassa olevien työsuhteiden jatkamista tai uusien työsuhteiden perustamista. Jetro Perho jatkaa puoliaikaisesti Oikos-ohjaajana Espoossa ja Joona Päätalo kokoaikaisesti mediatoimittajana toimikauden loppuun 31.7.2023 saakka. Mikael Takamaa palkattiin uudelleen opiskelujen ohella osa-aikaisesti Oikos-projektin ohjaajaksi 31.5.2023 saakka. Hallitus on käsitellyt myös Ruotsinkielisen adventtiseurakunnan johtokunnan tekemät henkilöstöä koskevat muutokset: Jonathan Schmitdke palkattiin osa-aikaiseksi ruotsinkielisen työn aluejohtajaksi sekä seurakuntatyöntekijäksi 30.6.2023 saakka. Ruotsinkieliseen työhön palkattiin lisäksi uusina työntekijöinä osa-aikaisesti Sebastian Jacobson ja Jessica Löfgren.

Luottamustehtävien osalta muutettiin IMPACT Suomi -toimikunnan kokoonpanoa toimikunnalta tulleen pyynnön mukaisesti: Teemu Toprak (puheenjohtaja), Taneli Pirskanen (varapuheenjohtaja), Noora Keronen, Tiina Keronen, Harri Kotamäki, Liisa Nykänen, Jetro Perho, Matti Rajala ja Silja Tanttari.

Adventtikirkon kiinteistöissä tarvitaan jo nykyisellään korjauksia, ja niitä on odotettavissa lisää myös tulevina vuosina. Hallitus hyväksyi, että Kallioniemen kurssi- ja leiritilalla korjataan huoltorakennuksen, rivitalojen ja Marjoniemen saunan katot. Korjauskustannusten kattamiseksi päätettiin toteuttaa metsähakkuita Kallioniemen kiinteistöllä. Lisäksi hallitus päätti Teuvo Miettisen säätiö sr:ltä saadun tuen turvin saneerata sisätiloiltaan mökit Tupajumi, Paarma, Mäkärä ja Leppäkerttu. Annankatu 7:ää koskeva asemakaavamuutos on astunut voimaan 30.6.2022. Pääkonferenssista haettiin Annankatu 7:ää koskevaan saneeraukseen tukea ja sitä saatiin 300 000 USD. Näin ollen tulevissa kokouksissa tehdään tarkennettu suunnitelma, miten asiassa edettäisiin. Lisäksi Toivonlinnan kampuksen piha-alueet päätettiin asfaltoida. Hallitus hyväksyi myös väestönsuojan rakentamisen Aitorannan tilalle, jotta lain vaatimukset täyttyvät johtuen Tampereen kristillisen koulun käytössä olevien tilojen laajentamisesta muutama vuosi sitten. Väestönsuoja tehdään kiinteistöllä sijaitsevan varastorakennuksen sisään.

Hallitus totesi lisäksi, että Viitasaaren adventtiseurakunnan käytössä ollut liiketila ja varasto on myyty paikallisseurakunnan joitakin vuosia sitten tekemän esityksen mukaisesti ja paikallisseurakunta on siirtynyt kokoontumaan vuokratiloissa.

Hallitus hyväksyi kokouksessaan 25.9.2022 Jarmo Tommolan ja Liisa Nykäsen eroanomukset hallituksen jäsenyydestä. Hallitus käsitteli myös raportteja jaostojen toiminnasta. Tarkemmat raportit julkaistaan keväällä 2023 Nykyaika-lehdessä koskien koko toimikautta 2019–2022.

Tulevana keväänä on aika kutsua sääntömääräinen unionin yleiskokous koolle. Yleiskokouksen ensimmäinen osa on suunniteltu pidettäväksi 30.4.–1.5.2023 Tampereella ja toinen osa 11.6.2023 Toivonlinnassa. Virallinen kokouskutsu julkaistaan myöhemmin ja paikallisseurakunnille tiedotetaan asiasta tarkemmin ensi vuoden alkupuolella yleiskokoukseen järjestäytymistä varten. Jos Luoja suo, ensi kesänä on tarkoitus pitää jälleen perinteiset Adventtikirkon kesäjuhlat Toivonlinnassa 9.–10.6.2023.

Uusi työntekijöitä Suomen Adventtikirkkoon


Linda Helin palkattiin kokoaikaisesti Oikos-projektin ohjaajaksi Vantaalle 31.7.2023 saakka.

Sebastian Jacobson palkattiin osa-aikaisesti ruotsinkieliseen työhön Vaasaan 30.6.2023 saakka.

Minna Laaksonen palkattiin kokoaikaisesti seurakuntatyöntekijäksi Turun alueella tehtävään vanhustyön erityisprojektiin toimikauden loppuun 31.7. 2023 saakka.

Jessica Löfgren palkattiin osa-aikaisesti ruotsinkieliseen työhön Kemiöön 30.6.2023 saakka.

Minttu Rantanen palkattiin osa-aikaisesti nuorisotyöhön Suomen kristillisen yhteiskoulun asuntolaan lukuvuoden loppuun saakka 3.6.2023.

Jonathan Schmidtke palkattiin Carsten Berglundin jäätyä eläkkeelle osa-aikaiseksi ruotsinkielisen työn aluejohtajaksi sekä seurakuntatyöntekijäksi 30.6.2023 saakka.

Teemu Toprak palkattiin kokoaikaisesti Oikos-projektin ohjaajaksi Espooseen 31.7.2023 saakka.

Tervetuloa uusille työntekijöille Suomen Adventtikirkon palvelukseen. Lämmin kiitos yhteistyöstä ja uurastamisestanne taivaan Isän viinitarhassa eläkkeelle siirtyneille Carsten Berglundille, Paavo Hautalalle ja Terhi Turkalle sekä nuorisotyössä toimineille Essi Leinoselle ja Timi Pajuselle. Taivaan Isän runsasta siunausta teille uusiin haasteisiin ja elämänvaiheisiin!

Anne Vrcelj

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.