ADRA on käynnistänyt hätäavun tuhansien maanjäristyksen uhrien auttamiseksi Turkissa ja Syyriassa

0
ADRAn kriisiryhmät maanjäristyksen tuhoalueella Syyriassa [Kuva: ADRA, Syyria]

Adventtikirkon avustus- ja kehitysyhteistyöjärjestö (ADRA) on käynnistänyt hätätilatoimet auttaakseen Turkissa ja Syyriassa 6. helmikuuta 2023 juuri ennen auringonnousua tapahtuneen voimakkaan maanjäristyksen uhreja.

                      Maanjäristys voimakkuudeltaan 7.8 magnitudia ja yli 140 jälkijäristystä tuhosivat Etelä-Turkissa Gaziantepin maakunnassa Nurdağın lähellä olevan alueen. Järistyksessä on kuollut yli 40 000 – uhrien määrän odotetaan nousevan yhä. Viranomaisten mukaan järistys oli voimakkain yli vuosisataan.

                      “ADRAn katastrofiavun yksikkö on paikalla toimien yhteistyössä paikallishallinnon ja luotettavien kumppaneiden kanssa. Sekä Turkissa että Syyriassa pelastus- ja evakuointitoimet ovat yhä käynnissä, ja ADRA, jolla on Syyriassa kaksi toimipaikkaa, ylläpitää hätätilavalmiutta niillä alueilla, joita maanjäristys kosketti”, sanoi kansainvälisen ADRAn katastrofiavun johtaja Mario Oliveira. Sitä mukaa, kun käsityksemme katastrofista tarkentuu ja saamme määritettyä uhrien kriittisiä tarpeita, ADRA auttaa järjestämällä monikäyttöistä käteisapua, perustarvikkeita, ruokaa ja majoitusta.”

                      Paikallisten viranomaisten mukaan maanjäristyksessä tuhoutui yli 5 000 rakennusta, mukaan lukien sairaaloita. Tuho oli erityisen suuri Luoteis-Syyriassa, missä yli 4 miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä humanitaarisen avun tarpeessa. Pääosa heistä on naisia ja lapsia.

                      “Yli kymmenen vuoden ajan ADRA on ollut toteuttamassa alueella erilaisia humanitaarisia avustusprojekteja. Se on mm. järjestänyt majoituksen, terveydenhoidon ja koulutuksen pakolaisperheille ja lapsille. Nyt ADRA osallistuu tämän massiivisen katastrofin jälkitöihin auttamalla heikoimmassa asemassa olevia yhteisöjä ja perheitä rakentamaan elämänsä uudelleen. Pitäkää Syyria ja Turkki ajatuksissanne ja rukouksissanne”, sanoi kansainvälisen ADRAn katastrofiavun ohjelmapäällikkö Kelly Dowling.

                      ADRA on kansainvälisen adventtikirkon maailmanlaajuinen humanitaarinen avustus- ja kehitysyhteistyöverkosto. ADRA toimii yli 107 maassa ja auttaa apua tarvitsevia riippumatta heidän etnisestä taustastaan, poliittisesta kannastaan, sukupuolestaan tai uskonnostaan. Yhteistyössä paikallisten yhteisöjen, järjestöjen ja hallitusten kanssa ADRA pystyy tarjoamaan alueellisesti sopivaa ja merkittävää toimintaa sekä rakentamaan paikallisia valmiuksia kestävään muutokseen. – ADRA/ Adventist Review Online /NA

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.