Varmuutta epävarmassa maailmassa?

0

Maailmassamme on valtavasti epävarmoja asioita. Emme tiedä, kuinka varma työpaikkamme on. Meitä ei suojella kohtalokkailta sairauksilta, terroristien hyökkäyksiltä, sodalta ja katastrofeilta. Me voimme kuitenkin olla varmoja suhteestamme Jumalaan ja ikuisen elämän lahjasta.

I On mahdollista omata pelastusvarmuus

1. Yleisiä väärinkäsityksiä

 1. Jotkut ihmiset ajattelevat, että ainoastaan synnittömät henkilöt voivat tietää olevansa pelastettuja. Kuvittele, mitä olisi voinut tapahtua tuhlaajapojan palattua takaisin kotiin: Seuraavana päivänä isä ja poika ovat yhdessä aamiaisella. Poika tönäisee vahingossa lasia, jossa on appelsiinimehua. Mehu roiskuu pöytäliinalle. Lasi putoaa lattialle ja särkyy, ja poika alkaa kiroilla. Lähettäisikö isä hänet takaisin sikojen joukkoon? Tuskinpa. Hän saattaisi sanoa pojalleen, että sellainen käytös ei ole kotona hyväksyttävää, mutta poika olisi edelleen hänen poikansa. Samalla tavalla ihminen, joka on pelastettu, ei ole synnitön yksilö vaan sellainen henkilö, joka pyrkii olemaan tekemättä syntiä.
 2. On myös ihmisiä, jotka pitäytyvät sanontaan: ”Kerran pelastettu, aina pelastettu.” Toisin sanoen sillä ei ole merkitystä, millä tavalla ihminen elää pelastumisensa jälkeen. Ilm. 3:11 torjuu tällaisen ajatuksen.
 3. Sitten on vielä niitä, jotka uskovat pelastusvarmuuden olevan tunteista riippuvainen. Jos ihmisestä tuntuu, että hän on pelastettu, niin hän on pelastettu. Jos hänestä ei tunnu siltä, asiat ovat huonolla tolalla. Sairas mies Betesdan altaalla noudatti kuitenkin Jeesuksen käskyä jo ennen kuin tunsi parantuneensa. Pelastusvarmuus liittyy uskoon. Tunteet ovat toissijaisia (Hepr. 11:6; Room. 1:17).

2. Henkilöitä, joilla oli tämä varmuus

 1. Mooses (2. Moos. 32:32. ks. Ilm. 20:15, mitä ”kirja” tarkoittaa)
 2. Pietari (1. Piet. 5:1)
 3. Paavali (2. Tim. 4:7, 8)
 4. Efeson kristityt (Ef. 2:8)
 5. Kolossan kristityt (Kol. 1:12–14)

Jotkut voivat sanoa, että me emme voi verrata it­seämme näihin henkilöihin. He olivat kuitenkin samanlaisia syntisiä kuin mekin: Mooses oli murhaaja; Pietari kielsi Jeesuksen; Paavali vainosi kristittyjä, eivätkä Efeson ja Kolossan kristityt olleet synnittömiä (Ef. 4:25–32; Kol. 3:2–13).

3. Jumalan toivomus pelastusvarmuuden suhteen

Me kaipaamme varmuutta kaikilla elämänalueilla. Miten on pelastuksemme laita? Raamattu tarjoaa meille suurenmoista varmuutta:

 1. Joh. 3:16, 36 ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän … Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.”
 2. Joh. 5:24 ”Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään.”
 3. Joh. 20:30-31 ”Monia muitakin tunnustekoja Jeesus teki opetuslastensa nähden, mutta niistä ei ole kerrottu tässä kirjassa. Tämä on kirjoitettu siksi, että te uskoisitte Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä, kun uskotte, olisi elämä hänen nimensä tähden.”
 4. Room. 8:1 ”Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.
 5. 1. Joh. 5:11–13 ”Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä.”

Jumalan tahtoo, että meillä on pelastusvarmuus.

II Pelastusvarmuutta tarvitaan

1. Pelastusvarmuuden merkitys

 1. Varmuus on välttämätöntä, jotta meillä voisi olla oikeanlainen suhde Jumalaan. Varmuus saa meidät jättämään kaikki yritykset pelastaa itse itsemme. Uskonnollisen stressin sijaan voimme rakastaa ja kiittää Jumalaa sekä luottaa häneen.
 2. Varmuus on välttämätöntä, jotta meillä voisi olla oikeanlainen suhde toisiin ihmisiin. Emme auta heitä hyvillä töillä ja todistuksellamme kerätäksemme pisteitä pelastusta varten. Palvelutyömme on epäitsekästä.
 3. Varmuus on välttämätöntä oman henkisen hyvinvointimme vuoksi, jotta voimme esimerkiksi kokea iloa, pelottomuutta ja tyyneyttä.
 4. Varmuutta tarvitaan kuoleman hetkellä (2. Sam. 23:1–5).

2. Kuinka saamme pelastusvarmuuden?

Ap. t. 16:30, 31 – ”Mitä minun on tehtävä, että pelastuisin?” ”Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut.”

Viisi askelta, joista voi olla apua:

 1. Myönnä, että Jumala rakastaa sinua ja että hänellä on suunnitelma elämäsi varalle (Joh. 3:16; 10:10).
 2. Hyväksy se tosiasia, että olet syntinen etkä pysty pelastamaan itseäsi. Syntisinä me olemme erossa Jumalasta, meidän täytyy kuolla emmekä pysty silloittamaan Jumalan ja meidän välillämme olevaa kuilua (Room. 3:23; Jes. 59:2).
 3. Myönnä, että Jumala on Jeesuksessa Kristuksessa valmistanut ainoan tien pois pulmatilanteestamme. Kuolemalla meidän puolestamme Jeesus on silloittanut kuilun (Room. 5:8; Joh. 14:6).
 4. Hyväksy Jeesus Vapahtajaksesi ja Herraksesi uskon kautta (Joh. 1:12; 6:47, 48, 54; Ap. t. 16:31; Ef. 2:8, 9). Kutsu hänet ottamaan elämäsi täydelliseen hallintaan.
 5. Luota Jumalan lupauksiin, älä omiin tunteisiisi. Jos olet hyväksynyt Jeesuksen Vapahtajaksesi ja Herraksesi, luota siihen jumalalliseen lupaukseen, että sinulla on nyt ikuinen elämä (1. Joh. 5:11–13). Ylläpidä suhdettasi Jumalaan puhumalla hänelle päivittäin rukouksessa ja kuuntelemalla hänen sanaansa, hakeutumalla uskovien yhteyteen ja kertomalla Jeesuksesta toisille.

Johtopäätös

Miksi emme juuri nyt kutsuisi Jeesusta rukouksessa elämäämme? Pelastusvarmuus on korvaamaton lahja ja aarre.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.