The Future Together VI – TED Master Guide Camp

0

Noin 200 polunkävijäohjaajaa ympäri Euroopan, pääasiassa kirkkomme Trans-Euroopan osaston alueelta, kokoontui viettämään juhannusta Pohjois-Norjaan Sommerfrydin leirikeskukseen, Finnsnesiin. Oli polunkävijäohjaajien oman leirin aika. Suomesta leirille osallistui seitsemän ohjaajaa eri puolilta Suomea.

Ohjaajat leiriytyivät norjalaisissa ”lavvuissa” eli kota-tyyppisissä majoitteissa, valmistivat ateriansa kaasukeittimin ulkosalla ja osallistuivat osaan leirin ohjelmista noin kymmenen henkilön yksiköissä. Omassa yksikössäni oli ohjaajia Englannista, Puolasta, Sloveniasta ja Suomesta.

Leirin tarkoituksena on mahdollistaa ohjaajien verkostoitumista sekä osaamisen jakamista. Tähän tietojen ja taitojen jakamiseen yksiköiden ohjaajien kesken oli varattu hyvin aikaa parina leiripäivänä. Jokainen ohjaaja sai opettaa toisille jotain omasta osaamisestaan, josta olisi toisille hyötyä oman kerhon ohjaamiseen.

Muuten leirin päivät täyttyivät yhteisistä kokouksista ylistyksen ja opetuksen äärellä, työpajoista, aktiviteeteista, iltanuotioista ja yhdessä olemisesta ja tekemisestä. Suomalaista mieltä lämmitti hyvän suosion saavuttanut leirikeskuksen sauna, jota pidettiin lämpimänä iltamyöhään ja aamuvarhain. Kroppaa virkisti ihanasti vuonon jääkylmä vesi. Puhujina leirillä palveli Norjan adventtikirkon nuorisojohtaja Gryne Marley sekä Inter-Euroopan osaston nuorisojohtaja Stephan Sigg ja polunkävijäjohtaja Jonatan Tejel adventtikirkon keskustoimistosta Yhdysvalloista.

Leirin erityisenä vetonaulana oli keskiyön aurinko. Tätä varten oli Norjassa muutama vuosi sitten suunniteltu ja toteutettu Midnight Sun honor eli polunkävijätyön harrastemerkki liittyen keskiyön aurinkoon. Merkin suorittaminen on mahdollista vain paikoissa, joissa keskiyön auringon alhaisimman kohdan voi omin silmin nähdä. Muutamana leiripäivänä saimme opetusta keskiyön aurinkoon liittyen, saimme haastatella ihmisiä keskiyön auringon vaikutuksista sekä ihastella keskiyön auringon valoa. Leirin kohokohtana monille lienee ollut lauantain ja sunnuntain välisen yön retki Senjan saarelle, pohjoisen jäämeren rannalle, ihailemaan keskiyön aurinkoa ja pohjoisen jylhän kauniita maisemia. – Jani Virolainen 

Dejan Stojkovicin leirivlogi Master Guide Campiltä: https://www.youtube.com/watch?v=UU0TMyVYwNI

Suomesta osallistuneet leiriläiset Jäämeren rannalla. Kuva: Jani Virolainen

Ohjaajat ympäri Euroopan järjestivät iltanuotion. Kuva: Jani Virolainen

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.