Oakwood-yliopiston kuoro nimitettiin Walesissa maailman parhaaksi

0

Viimeisen kuuden vuoden aikana adventistikuoro on voittanut jo toisen kerran maailman parhaan kuoron tittelin maineikkaassa Llangollen International Musical Eisteddfod -tapahtumassa, Walesissa. Oakwood University Aeolians -kuoro voitti 8.7. kuorolaulukategorian World Choral -festivaalin aikana. Lisäksi yliopistolle myönnettiin toinen palkinto, kun kuoron johtaja, Jason Ferdinand, nimettiin World Choral -festivaalin erinomaiseksi johtajaksi.

Kilpailu, joka pidettiin 3.–9.7., sai alkunsa vuonna 1947 festivaalina, jossa juhlittiin ”rauhaa ja harmoniaa” esittelemällä joitakin maailman hienoimmista musiikillisista lahjakkuuksista. Tapahtuman nettisivujen mukaan joka vuosi International Musical Eisteddfod toivottaa tervetulleeksi yli 4000 esiintyjää, ja 50 000 vierailijaa täyttää pienen kaupungin Walesissa ”laulaakseen ja tanssiakseen ainutlaatuisessa kilpailun, esiintymisen sekä kansainvälisen rauhan ja ystävyyden yhdistelmässä”. Tapahtuma huipentuu kuorokilpailuun.

”Koko Oakwood-yliopistona juhlimme Oakwood University Aeolians -kuoron menestystä toisena historiaa tekevänä saavutuksena”, sanoi Leslie N. Pollard, Oakwood-yliopiston rehtori. ”Se, että tulee nimitetyksi parhaaksi kuoroksi International Welsh Eisteddfodissa, Walesissa, on ainutlaatuinen kunnia, joka osoittaa yliopistomme erinomaisuutta.” Pollard onnitteli kuoron johtajaa Jason Ferdinandia ja Oakwood-yliopiston opiskelijoita. ”Olette tehneet itsenne tunnetuiksi ja meidät ylpeiksi ja kiitollisiksi taas kerran”, Pollard sanoi.

Oakwood University Aeolians -kuoro jatkaa maineikasta perinnettä. Vuonna 2011 Ambassadors Chorale -kuoro Filippiinien adventistiyliopistolta ”tyhjensi pöydän” voittamalla tapahtumassa neljä palkintoa. Erityisen huomionarvoista oli, että tapahtuman järjestäjä laati ohjelman uudelleen voidakseen antaa kuoron harjoitella lauantaina sapatin loputtua. Molemmat kuorot ovat huomattavalla tavalla todistaneet uskostaan matkustaessaan Brittein saarilla ja kilpaillessaan festivaalilla.

Brittein saarilla ollessaan Oakwood University Aeolians -kuoro esiintyi Lontoossa, Birminghamissa ja Manchesterissa. Birminghamin konsertista teki erityisen kahden kuorolaisen todistus Jumalan johdatuksesta.

Oakwood-yliopisto on historiallinen tummaihoisten adventistien korkeakoulutusta tarjoava oppilaitos Huntsvillessa, Alabamassa, Yhdysvalloissa. – tedNEWS

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.