Calamosin leiritila Kreikassa välttyi täpärästi metsäpalolta

0

Laajamittainen metsäpalo eteni Kreikassa aiheuttaen tuhoa muutamien metrien päässä adventtikirkon leiritilaa, Camp Calamosia. Leiritila sijaitsee kauniilla alueella rannikolla, Ateenasta 50 kilometriä koilliseen.

Leiriläiset oli evakuoitu rannalle, kun voimakas tuuli puhalsi liekit 300 metrin päähän paikasta. Esirukouspyyntöjä esitettiin seurakunnan johtajien valvoessa tilannetta.

Aamuyöstä klo 3.00 paikallista aikaa Kreikan adventtikirkon johtaja Claudio Gulyas kirjoitti: ”Muutama tunti sitten leiritila oli vaarassa palaa voimakkaan tulen ympäröidessä aluetta. Tulen edetessä lähemmäs aluetta, kiitos Herralle, yksi paloauto saapui, ja kovan työn jälkeen, joka tapahtui käsi kädessä palomiesten kanssa, leiritila on tällä hetkellä turvassa.”

Dean Papaioannou, jonka perhe oli majoittuneena tontilla, kertoi, että yksi kahdesta tulirintamista sammui täydellisesti, kun kolmas eteni kohti leiriä. ”Kuitenkin tuli on kaukana täältä. Voin kuulla ikkunalasien rikkoutuvan, kun talot palavat maan tasalle”, Papaioannou kertoi. Tuli poltti kaiken kymmenen metrin päähän tontista. Erään toisen järjestön ylempänä rinnettä olleen tontin tuli tuhosi täydellisesti.

Tulipalon jälkeisenä aamuna (14. elokuuta) paloauto viipyi leiritilalla vielä turvallisuussyistä. Kuusi adventistimiestä tarkkaili myös tilannetta, koska oli mahdollisuus, että tulipalo syttyy uudelleen, jos tuuli muuttaa suuntaa. Useat pienet palot lähiseudulla saivatkin alkunsa, mutta niistä selvittiin nopeasti. Kolme helikopteria ja kaksi lentokonetta työskenteli tauotta päivänvalossa sammuttaakseen liekit merivedellä.

Seurakunnan johtajat ja nuoret ovat kiitollisia vastatuista rukouksista. Samalla he kuitenkin ilmaisivat surunsa ja huolensa niiden puolesta, jotka menettivät alueella omaisuutensa. – tedNEWS

Aamun valjetessa paljastui, kuinka lähelle leiritilaa tuli oli yön aikana tullut.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.