Jaakko Pappisesta teologian tohtori

0

Vaasan adventtiseurakunnan pastori Jaakko Pappinen väitteli 5.12. teologian tohtoriksi Itä-Suomen yliopistossa. Pappisen väitöskirja Functions of Satan in Early Christianity (“Saatanan funktiot varhaisessa kristillisyydessä”) kuuluu eksegetiikan eli Raamatun selitysopin piiriin. Vastaväittäjänä toimi dosentti Åke Viberg Teologiska Högskolan Stockholm -yliopistosta ja kustoksena professori Lauri Thurén Itä-Suomen yliopistosta.

Väitöskirjassaan Pappinen tarkasteli Raamatun kirjoittajien retoriikkaa ja paholaisen esiintymistä tekstien retoriikassa. Dosentti Viberg totesi tarkastuksen aikana, että tutkijat usein jättävät antiikin retoriikan huomioimatta. Täsä syystä hän piti Pappisen väitöskirjaa ansioituneena tieteellisenä tutkimuksena. Pappisen perusteesi oli se, että tekstin retoriikan tulee ohjata lukijan ymmärrystä sen sijaan, että teksteihin luettaisiin sen omalle retoriikalle vieraita käsitteitä, kuten kristinuskon historiassa on usein tehty.

Nykyaika onnittelee uutta tohtoria!

Kuvassa dosentti Åke Viberg (vas.), professori Lauri Thúren ja Jaakko Pappinen.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.