Avioparien pienryhmissä kohdataan arjen asioiden keskellä

0

Tampereen Aitoseurakunnassa käynnistyi ti 9.1. kaksi avioparipienryhmää, joissa yhteensä kahdeksan avioparia (neljä kummassakin ryhmässä) tapasi parisuhdeasioiden tiimoilta. Avioparit käyttävät Kohti kumppanuutta -pienryhmämate-riaalia. Ryhmät kokoontuvat kevään aikana seitsemän kertaa. Ryhmissä on aviopareja, joilla on eri-ikäinen avioliitto, ja erilaiset elämäntilanteet antavat oivaltavaa perspektiiviä omaan parisuhteeseen. Pienryhmissä keskitytään parisuhteen nykytilaan ja tulevaisuuteen. Tavoitteena on vahvistaa ja tuoda esiin olemassa olevaa hyvää. Menneisyydessä käydään tarvittaessa hetkinen viivähtämässä, mutta sinne ei ole tarkoitus jäädä rypemään. Ryhmät perustuvat vertaistukeen.

Kohti kumppanuutta -pienryhmämateriaali on helposti lähestyttävissä, mutta kuitenkin syvällistä. Siinä on osioita, joista keskustellaan yhdessä, sekä pohdintoja, joita tehdään yksilöinä ja kumppanin kanssa. Materiaali soveltuu hyvin ja suhteellisen pienellä vaivalla vapaaehtoisohjaajan tai seurakunnan työntekijän käyttöön. Kevään aikana on alkamassa lisäksi avioparipienryhmiä mm. Espoossa, Lahdessa ja Piikkiön alueella.

Mikäli Kohti kumppanuutta -pienryhmien ohjaaminen ja saaminen teidän paikkakunnallenne kiinnostaa, tulemme mielellämme pitämään koulutuksen ko. materiaalista, jotta voitte lähteä pitämään pienryhmiä paikallisesti. Ota siis yhteyttä perhetyön vastaavaan Eliisa Saariseen: eliisa.saarinen@adventtikirkko.fi / 040 7042 686.

Ensimmäisen illan tuntoja pienryhmäläisiltä:

”Ihanan rento ja avoin ilmapiiri. Mate-riaali tuntuu myös hyvin toimivalta.”

”Oli terapeuttista ja mukavaa viettää laatuaikaa oman puolison kanssa keskustellen aiheista, joille ei arjen kiireissä ole aikaa.”

”Jo ensimmäisellä kerralla tuli esiin uusia, tärkeitä ja positiivisia asioita siitä, mitä puolisoni meistä avioparina ajattelee tai mitä hän minua kohtaan tuntee. Niitä ei tule aina arjessa ilmaistua toiselle.”

”Leppoisaa yhdessäoloa tärkeän aiheen eli oman avioliiton parissa keskustellen ja muiden kanssa jakaen. Aitouden toteuttamista seurakunnassa, vertaistuen voimaa, ajatuksia herättävää keskustelua asioista, joihin ei välttämättä arjessa niin syvälle pureudu. Hengähdyshetki arjen keskellä.”

”Lapsivapaa ilta, jossa saa keskittyä meihin. Oikein hyvä.” – Eliisa Saarinen

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.