Polunkävijäleirillä selviydyttiin

0

Kallioniemessä järjestettiin 25.6.–1.7. selviytyjät-aiheinen polunkävijäleiri. Leiriläisiä ja ohjaajia oli saapunut Kallioniemeen ympäri Suomea yhteensä noin 50.

Viikon aikana leiriläiset oppivat tärkeitä taitoja, kuten suunnistamaan, tekemään erilaisia solmuja ja sidoksia sekä miten selvitä metsässä ilman ruokaa ja varusteita tai esimerkiksi, kuinka valmistetaan hätämajoitus.

Hengellisestä puolesta vastasi Pertti Sormunen ja leiripastorina toiminut Sakari Vehkavuori. Puheissaan Sakari opetti leiriläisille ja miksei ohjaajillekin, kuinka selvitä elämän erilaisista ongelmista ja vastoinkäymisistä.

Leirin aikana polunkävijät viettivät myös yhden yön pois Kallioniemen leirikeskuksesta. Retken aikana he nukkuivat itse tehdyissä hätämajoitteissa, jotka olivat osa retken aikana järjestettyä eräkisaa, johon polunkävijät osallistuivat joukkueittain. Lopulta pitkän ja opettavaisen kilpailun voittivat Saimaan saukot.

Eräkisa ei kuitenkaan jäänyt leirin ainoaksi kilpailuksi, vaan jännitystä leiriläisten elämään toivat myös raamattukisa ja vuotuinen solmukisa, jossa ohjaajien riemuksi oli lähivuosiin verrattuna paljon osallistujia.

Iltanuotioiden ja hyvän tunnelman tähdittämänä leiristä tuli oikein hieno. Kaikki ovat kuitenkin varmaan samaa mieltä siitä, että leirin hienoin hetki oli kastetilaisuus, joka järjestettiin saaressa pidetyn leirikirkon jälkeen, kun leirillä ollut Venla päätti ryhtyä seuraamaan Jeesusta.

Leirin päätteeksi ohjaajat järjestivät leiriläisille Afrikan tähti -pelin, jossa koko Kallioniemi toimi pelilautana.

Polunkävijöiden tunnuksen mukaan: Eteenpäin ja ylöspäin! – Elvira Himberg

Polunkävijäleiriläiset yhteiskuvassa.

 

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.