Anna lapselle raitis joulu -kampanja 2018, Vanhempien raittiit joulut ovat paras lahja lapsille

0

Anna lapselle raitis joulu -kampanja muistuttaa päihteiden käytön seurauksista sekä vanhempien vastuusta lapsen turvallisen ja terveellisen juhlatunnelman takaamisessa.

Vanhempien alkoholinkäyttö vaikeuttaa lasten psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia. Suomessa noin        70 000 lasta kärsii molempien tai jommankumman vanhempansa päihdeongelmasta. Näiden lasten mielenterveysongelmien riski 13–17-vuotiaana on noin puolitoistakertainen ja päihteiden käytön riski kaksinkertainen verrattuna muihin lapsiin.

Anna lapselle raitis joulu -kampanja järjestetään jo 21. kerran. Sen ilme pysäyttää pohtimaan päihteiden käytön seurauksia sekä lasten murtuneita kokemuksia ja muistoja. Valtakunnallisen kampanjan järjestäjät vetoavat kaikkiin aikuisiin, jotta he antaisivat lapsille raittiin joulun – juhlan, joka tarjoaa turvallista ja vastuullista seuraa.

Kampanja on joulukuussa esillä eri tiedotusvälineissä ja toimintaympäristöissä. Julisteita on nähtävissä tuhansia eri puolilla Suomea, muun muassa neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, kuntien toimipaikoissa sekä yhdistysten ja seurakuntien tiloissa. Yle esittää kampanjan tv-tietoiskua viikolla 51 Yle TV1 ja Yle Fem -kanavillaan, ja kampanja kuuluu joulukuussa myös mahdollisuuksien mukaan eri radiokanavilla. Esillä ollaan myös verkossa ja somessa. Kampanjan mate-riaaleja voi vapaasti hyödyntää ja tulostaa kampanjan verkkosivuilta www.annalapselleraitisjoulu.fi

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.