Southwestern Adventist University -yliopiston professorit saivat Emmy-palkinnon

0

Kolme professoria Southwestern Adventist University -yliopiston (SWAU) viestinnän laitokselta voitti Emmy-palkinnon, jota pidetään merkittävimpänä kunnianosoituksena televisioalalla Yhdysvalloissa. Palkinto myönnettiin televisioidussa juhlassa 10.11.2018 Houstonissa, Texasissa.

Professorit Kyle Portbury, Michael Agee ja Glen Robinson saivat jokainen Emmy-palkinnon työstämästään animaatioelokuvasta ”Truth” (totuus) historiallis/kulttuurillinen-kategoriassa. Lisäksi käsikirjoittaja/ohjaaja Kyle Portbury sai Emmy-ehdokkuuden elokuvan erinomaisesta ohjaamisesta.

SWAUn kristillisten elokuvien instituutin tuottama ”Truth” kertoo naisten oikeuksia ajavasta ja mustien orjuutta vastustavasta Sojourner Truth -nimisestä naisesta ja hänen pitämästään puheesta naisten oikeuksien kokouksessa Akronissa, Ohiossa, vuonna 1851. ”Truth” on piirrosanimaatio, jossa ääninäyttelijöinä on käytetty monia parhaillaan viestintää opiskelevia ja kyseisen laitoksen henkilökunnan jäseniä. Mukana on myös ammattilaisia. ”Truth” on ensimmäinen osa kristillisten elokuvien instituutin julkaisemaa sarjaa ”True Heroes” (todelliset sankarit). Sarjan toista osaa nimeltä ”Resistance” (vastarintaliike) ollaan parhaillaan työstämässä.

Emmy-palkinto on viimeisin ja laajimmin arvostettu niiden palkintojen joukossa, joita nämä kolme professoria ovat saaneet ammatillisen uransa aikana.

Glen Robinson tunnetaan ensisijaisesti kirjailijana, joka on kirjoittanut yli 200 artikkelia ja kertomusta sekä 22 kirjaa. Hänet on vuosien aikana palkittu kahdella Angel-palkinnolla kirjoittamisesta ja editoimisesta, ja kaksi kertaa Society of Adventist Communicators (adventistitiedottajien yhdistys) on myöntänyt hänelle kunniamaininnan kirjoittamisesta ja verkkosivujen suunnittelemisesta. Lisäksi hän on saanut New Apple book -palkintoja vuonna 2018. Robinson oli myös American Fiction Awards -palkinnon finalisti vuonna 2018.

”Minulla on ilo työskennellä kristillisten elokuvien instituutin projekteissa ja kunnia tehdä yhteistyötä kahden lahjakkaan samalla laitoksella työskentelevän professorin kanssa”, Robinson kuvaili.

Michael Ageella, viestinnän laitoksen johtajalla ja yliopiston TV-aseman (KGSW) toimitusjohtajalla, on pitkä ja menestyksellinen ura radioaseman johtajana. Kolme kertaa Gospel Music Association on myöntänyt hänelle vuoden radioasema -kisassa Dove Award -palkinnon. Radio and Records on myös myöntänyt hänelle vuoden radioasema -palkinnon. Hän oli Marconi Award -palkinnon finalisti ja sai Crystal Community Service Award -palkinnon National Association of Broadcastersilta (yhdysvaltalainen radio- ja televisiokanavien etujärjestö).

“Minua kiinnostaa hyvin paljon se, mitä tämä [Emmy] merkitsee laitoksellemme. Olen ylpeä kollegoideni saamasta tunnustuksesta ja siitä kovasta työstä, jota he ovat tehneet”, sanoi Agee.

Laajan elokuvauransa aikana Kyle Portbury on voittanut parhaan dokumenttielokuvan palkinnon elokuvallaan ”The Mountain Within” (vuori sisäpuolella) Mountain Film Festival -tapahtumassa Kaliforniassa sekä 15 kansainvälistä palkintoa, joihin kuuluu arvostettu CINE Golden Eagle, jonka hän sai televisiosarjastaan ”Beyond the Search” (etsinnän jälkeen). Hän voitti myös vuonna 2017 Australian elokuvaohjaajien Directors Guild Awards -palkintoehdokkuuden parhaasta ohjauksesta nettidraamasarjassa 6-osaisella minisarjallaan ”Tell the World”.

”Otamme nöyrästi vastaan Emmy-palkinnon ’Truth’-elokuvasta. Sojounerin rohkeus puhua epäoikeudenmukaisuutta vastaan 167 vuotta sitten saa vastakaikua vielä tänäkin päivänä. Ihmisten, kuten Sojourner Truthin, uhraukset, joista elokuva kertoo, rohkaisevat meitä nykyäänkin jatkamaan sen tekemistä, mikä on oikein, seurauksista välittämättä”, Portbudy kertoi. – Adventist Rewiev

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.