Uusi terveystyön jaoston johtaja sekä kristillisen vastuun jaoston johtaja on valittu TEDiin

0

Helgi Jónsson, uusi terveystyönjaoston johtaja TEDissä.

Helgi Jónsson, lääkäri ja psykiatri, valittiin Trans-Euroopan osaston uudeksi terveystyön johtajaksi 22.11.2018. Jónsson on kotoisin Islannista, jossa hän työskentelee tällä hetkellä konsultoivana psykiatrina. Lisäksi hän on toiminut Tanskan valtion terveydenhuoltojärjestelmässä.

Jónsson on aktiivinen adventtikirkon jäsen. Hän toimii Hafnarfjörðurin seurakunnan vanhimpana ja opettaa säännöllisesti raamatuntutkisteluissa. Aiemmin hän on ollut myös piirikunnan johtokunnan jäsen.

”Otan nöyrästi vastaan kutsun palvella TEDissä. En lähde tehtävään asenteella, että tietäisin vastaukset kaikkeen. Ensisijaisesti haluan tutustua ihmisiin, joita palvelen, ja kuunnella heidän tarpeitaan ja ajatuksiaan laajasti. Toivon, että kokemuksestani psykiatrina on hyötyä tässä työssä. Pyrin olemaan rattaana yhteisössä, joka voi yhdessä vahvistua Jeesuksen rakkaudessa, niin että hänen rakkautensa voi näkyä kauttamme kaikille eurooppalaisille”, Jónsson kertoo.

Jónsson tulee työskentelemään Torben Berglandin tilalle, joka aiemmin tänä vuonna sai kutsun toimia apulaisterveystyön johtajana maailmanlaajuisen adventtikirkon pääkonferenssissa. Raafat Kamal muisteli TEDin terveyteen liittyvää ajatushautomoa vuodelta 2015, joka painotti tarvetta panostaa mielenterveyteen sekä pastoreiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Paul Lockham, uusi kristillisen vastuun jaoston johtaja TEDissä.

Paul Lockham, uusi kristillisen vastuun jaoston johtaja, on toinen, joka liittyi Trans-Euroopan osaston ”perheväkeen”. Hän on palvellut adventistiyhteisöä Iso-Britannian unionin alueella useita vuosia, aluksi aluepastorina, sen jälkeen pääsihteerinä ensin Pohjois-Englannin piirikunnassa, sitten Etelä-Englannin piirikunnassa, minkä jälkeen hänet kutsuttiin samaan työtehtävään brittiläisen unionin (BUC) toimistossa. Tämän jakson aikana Lockham työskenteli myös BUCin kristillisen vastuun johtajana. Äskettäin hän on toiminut apulaissihteerinä, jonka ensisijaisena vastuualueena ovat olleet eläkkeiden suunnittelu sekä Irlannin, Skotlannin ja Walesin lähetysten adventtiseurakuntien tarpeet.

”Etsimme vanhempaa hahmoa, henkilöä, jolla olisi kokemusta ja halua sitoutua täyttämään tämä tehtävä. Nämä asiat toteutuvat hienosti pastori Lockhamissa”, kertoi Raafat Kamal.

Vastaanottaessaan tehtävää Lockham totesi: ”Kristillinen vastuu pitää sisällään luottamuksellisen suhteen armollisen Jumalan kanssa sekä ajan, kykyjen ja lahjojen käyttämisen sen edistämiseksi, että ihmisten elämää voidaan koskettaa Jumalan valtakunnan rakentamiseksi.”

Lockham tulee työskentelemään David Nealin tilalle, joka äskettäin nimitettiin Granthamissa, Englannissa, sijaitsevan Stanborough Pressin päätoimittajaksi. – tedNEWS

 

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.