Keskustelua herättävä t-paita

0

Glenn Lie hänen toiveidensa mukaan valmistettu t-paita päällä.

Glenn Lie sujautti vihreän suosikkipaitansa päälleen ja nousi metroon Oslossa, Norjassa. Tämä 55-vuotias opettaja toivoi, että ihmiset alkaisivat tuijottaa häntä. Eikä hänen tarvinnut kauaa odottaa.

Glenn istui metrossa hienosti pukeutuneen kuusissakymmenissä olevan naisen viereen. Nainen vilkaisi häntä ja sitten hänen t-paitaansa. Hänen silmänsä näyttivät juuttuneen paidan siihen kohtaan, johon oli kirjailtu sanat: ”Advent Airlines, Steward Glenn Lie” (Advent Airlines -lentoyhtiö, stuertti Glenn Lie) ja jossa oli suihkukoneen kuva.

Glenn ei sanonut mitään. Hän tiesi, että nainen ihmetteli, miksei hän ollut aiemmin kuullut Advent Airlines -lentoyhtiöstä. Tuijotettuaan Glenniä noin viiden minuutin ajan nainen avasi suunsa.

”Anteeksi, mutta en ole kuullut tuosta lentoyhtiöstä aiemmin. Työskenteletkö siellä?”, hän kysyi.

”Kyllä”, vastasi Glenn.

”Ai, niinkö. Mihin te lennätte?”

”Meillä on vain yksi määränpää.”

”Todellako?” hän sanoi yllättyneenä.

Nainen ei kysynyt tarkemmin matkakohteesta, joten Glenn ei selittänyt enempää.

Pitkän tauon jälkeen nainen kysyi: ”Ovatko matkanne hyvin kalliita?”

”Eivät, ne ovat täysin ilmaisia.”

Nainen oli ällikällä lyöty.

”Mitä ihmettä! Miksi liput ovat ilmaisia?” hän huudahti.

Nyt oli Glennin vuoro pitää tauko. Naisen uteliaisuus vain kasvoi, ja lopulta Glenn vastasi hänelle.

”Liput ovat ilmaisia, koska ne maksettiin 2000 vuotta sitten.”

Nainen näytti hetken hämmentyneeltä, mutta yhtäkkiä hän sai ahaa-elämyksen.

”Ymmärrän”, hän sanoi. Sitten hän keskeytti. ”Minun on ollut vaikea uskoa taivaaseen”, hän jatkoi.

”Voin ymmärtää sen, mutta miksi?” Glenn kysyi.

”Sain kasvatukseni yhteydessä huonoja kokemuksia uskonnosta”, nainen sanoi.

Tällaisen kertomuksen Glenn on kuullut useita kertoja. On paljon ihmisiä, jotka ovat hylänneet kristinuskon, sillä he ovat nähneet huonoja esimerkkejä kristityistä. Norja on hyvin sekularisoitunut yhteiskunta, jossa seurakuntien jäsen-määrä on vuosikymmenten ajan laskenut monissa kirkkokunnissa. Adventtikirkko ei ole poikkeus. Sen 4500 jäsentä ovat ponnistelleet saavuttaakseen maaperää tässä 5,3 miljoonan ihmisen maassa.

Tuona hetkenä metrossa Glenn aisti, että nainen kaipasi jotain parempaa. ”Ehkä löydät oman tiesi tutkimalla Raamattua uusin silmin”, hän sanoi naiselle. Kuullessaan sanat nainen silminnähden rentoutui lähes tyhjässä metrovaunussa. Hän kertoi vapautuneesti Glennille epäilyistään ja kysymyksistään seuraavan 20 minuutin ajan. Sen jälkeen hän nousi seisomaan.

”Jään pois tässä. Kiitos keskusteluhetkestä. Olet antanut minulle paljon ajateltavaa. Minun pitää hieman selvittää -asiaa”, nainen sanoi.

”Olen varma, että löydät oman tiesi. Olet ajatuksissani”, Glenn sanoi ja tarkoitti sitä. Juuri kyseisen naisen vuoksi Glenn oli pukeutunut vihreään suosikkipaitaansa.

Glenn pitää vihreää t-paitaa yllään niin usein kuin vain voi lämpiminä kesäkuukausina. Tehdessään niin hän kerää katseita. Silloin tällöin ne johtavat keskusteluun.

”En ole kovin rohkea. En mene toisten oville soittelemaan ovikelloa. Se on jotain sellaista, mikä tuntuu epämukavalta”, Glenn kertoi.

Glenn kuitenkin rakastaa Jeesusta ja haluaa olla mukana ihmisiä tavoittavassa työssä. Hän rakastaa myös lentokoneita. Niinpä hän tilasi hyvälaatuisen puseronsa internetin kautta saksalaisesta vaatetusfirmasta. He tekivät lentokoneesta ja tekstistä juuri sellaiset kuin hän toivoi.

”Olisi upeaa, jos voisin olla välikappale, joka auttaa yhdistämään ihmisiä jälleen Jumalaan”, Glenn sanoi.

Glenn ei tiedä, onko joku vedetty Jeesuksen luo tai liittynyt adventtikirkkoon hänen t-paitansa avulla. Hän on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Pyhä Henki voi käyttää t-paitaa keskustelunavauksena.

”Pyritään kohtaamaan ihmisiä siellä, missä he ovat. Minun tehtäväni ei ole tehdä kenestäkään adventistia. Se on Pyhän Hengen tehtävä. Meidän tehtävämme on kylvää, ja Jumala pitää huolta sadon niittämisestä”, Glenn totesi. – tedNEWS

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.