Adventtikirkon keskushallinnon johtajat äänestivät ylimääräisen yksipäiväisen yleiskokouksen pitämisestä tammikuussa 2022

0

Adventtikirkon keskushallinnon virtuaalisesti pidetyssä kevätkokouksessa 13.4. 2021 johtokunta äänesti ylimääräisen yleiskokouksen pitämisestä 18.1.2022. Tulevassa kokouksessa käsiteltävä asia liittyy pääkonferenssin ohjesääntöjen muuttamiseen niin, että edustajat voisivat jatkossa osallistua digitaalisesti yleiskokoukseen, jos odottamattomat ja väistämättömät olosuhteet niin edellyttävät.

       Ennen kevätkokouksessa pidettyä äänestystä maailmanlaajuisen adventtikirkon apulaissihteeri Hensley Moorooven kertoi yksityiskohdista, jotka liittyivät tähän keskushallinnon johtokunnalle esittelemään ehdotukseen. Hän muistutti kuulijoita siitä, kuinka tällä hetkellä adventtikirkon ohjesäännöt edellyttävät, että yleiskokouksen aikana ja kaikissa äänestyksissä edustajien pitää olla henkilökohtaisesti paikan päällä läsnä. Lisäksi ohjesäännöissä sanotaan, että yleiskokouksen järjestämistä ei tule lykätä kahta vuotta enempää sen säännöllisestä aikataulusta. Moorooven myös selitti, että muutoksia yleiskokouksen sääntöihin voivat tehdä vain edustajat tavallisessa tai ylimääräisessä yleiskokouksessa.

       ”Tarkoituksemme on olla avoimia prosessin kaikissa vaiheissa”, Moorooven sanoi. ”Ehdotus, jonka tänään esittelemme, on mahdollinen ratkaisu tilanteeseen. Se antaa edustajille oikeuden osallistua tulevaan pääkonferenssin yleiskokoukseen, vaikka he eivät voisi fyysisesti matkustaa St. Louisiin pandemian vaikutusten vuoksi.”

       Koska maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia tekee haasteelliseksi järjestää suuria kokoontumisia ja matkustaa, pääkonferenssin virkailijoiden mielestä on tärkeää laatia vaihtoehtoinen ratkaisu suunnitteilla olevalle yleiskokoukselle, jossa oltaisiin henkilökohtaisesti paikan päällä läsnä.

                      Pääkonferenssin johtokunnan täytyy joka tapauksessa kohtuullisen ajan kuluessa päättää, pidetäänkö yleiskokous virtuaalisesti, paikan päällä vai toteutetaanko se hybridisesti näiden kahden yhdistelmänä. – ANN/NA

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.