Kohtele ihmisiä yhdenvertaisesti

0

Jeesuksella ei ole suosikkeja

Trans-Euroopan osaston (TED) johtajat tapasivat Montenegrossa unioneiden virkailijoita ja jaostojohtajia neuvoa antavassa neuvottelussa. Heidän tapaamisensa osui samaan aikaan kansainvälisen naistenpäivän (8.3.) kanssa.

Tämän vuoden tapahtuman teemana oli Embrace Equity – kohtele ihmisiä yhdenvertaisesti. Vaikka sanoja yhdenvertaisuus ja tasa-arvo käytetään usein toistensa synonyymeinä, ne eivät tarkoita samaa. Ihmisillä on erilaiset lähtökohdat elämäänsä, joten todellinen osallisuus ja yhteenkuuluvuus edellyttävät yhdenvertaista toimintaa – jokaisen ihmisen ainutlaatuisten elämänvaiheiden ja olosuhteiden huomioimista sekä samanveroisen lopputuloksen saavuttamiseksi tarvittavien resurssien ja mahdollisuuksien jakamista.¹

Neuvottelun aikana kuvatussa videossa TEDin naistyön johtaja Karen Holford käsittelee sitä, miksi on tärkeää, että kristityt kohtelevat ihmisiä oikeudenmukaisesti. “Jumala ei ole puolueellinen.” (Vrt. Room. 2:11.)

Halford, joka inspiroitui yhteydestä toisten johtoasemassa olevien naisten kanssa, kommentoi: “On ihmeellistä nähdä niin monta johtoasemassa olevaa naista täällä neuvottelussa. On niin paljon asioita, joita me naiset voimme yhdessä tehdä, ja on hyvä saada kokoontua yhteen jakamaan tätä koskevia ideoita.” Holford päätti puheenvuoronsa sanomalla: “Tiedän, että naiset voivat saada suurta muutosta aikaan yhteisöissään auttamalla niitä ihmisiä, jotka käyvät kamppailuja, ja olemalla roolimalleja nuorille.” – Tor Tjeransen, https://ted.adventist.org/news/embrace-equity/

¹Kansainvälisen naistenpäivän nettisivuilta:

Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että jokaiselle yksilölle ja ihmisryhmälle annetaan samat resurssit ja mahdollisuudet. Yhdenvertaisuus huomioi sen, että jokaisella ihmisellä on erilaiset olosuhteet, ja jakaa samanveroisen lopputuloksen saavuttamiseksi tarvittavat resurssit ja mahdollisuudet.”

“Kuvittele sukupuolisesti tasa-arvoinen maailma, jossa ei ole ennakkoasenteita, stereotypioita ja syrjintää. Maailma, joka on monimuotoinen, yhdenvertainen ja osallistava. Maailma, jossa erilaisuutta arvostetaan ja juhlistetaan. Me kaikki yhdessä voimme edistää naisten tasa-arvoa. Yhdessä voimme kaikki kohdella ihmisiä yhdenvertaisesti – Embrace Equity.”

Suomen lapsityönjohtaja, Sirpa Iivari

Kuvat: Tor Tjeransen

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.