Adventistien ylläpitämä lääkintähelikopteri katosi Filippiineillä

0

Rukoukset nousevat ja tukea annetaan etsintä- ja pelastustöiden ollessa käynnissä

Filippiinien adventistilääkintälentäjien ilmailupalvelun (PAMAS) helikopteri, joka katosi 1. maaliskuuta Sulumerellä kuljettaessaan sairasta ihmistä Palawanissa sijaitsevaan sairaalaan. Kuva: PAMAS

Filippiinien adventistilääkintälentäjien ilmailupalvelulle (PAMAS) kuuluva lääkintähelikopteri kyydissään viisi ihmistä katosi matkalla Palawanissa sijaitsevaan sairaalaan, tiedotti Filippiinien siviili-ilmailuviranomainen (CAAP) 1. maaliskuuta.

                      Helikopteri kuljetti amerikkalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä, lentokapteeni Daniel Luia ja sairaanhoitaja Janelle Alderia, potilasta ja kahta matkustajaa. He olivat palaamassa Brooke’s Pointiin, kun helikopterin GPS-seurantalaite yhdeksän aikoihin aamupäivällä lakkasi lähettämästä signaaleja.

                      Etsintä- ja pelastustyöt ovat olleet käynnissä 1. maaliskuuta keskipäivästä lähtien. PAMASin henkilöstö aloitti ilmaetsinnän viimeisen GPS-sijainnin osoittamalta seudulta ja sitä ympäröiviltä Sulumeren alueilta. Hallituksen virastot, mukaan lukien Filippiinien rannikkovartiosto ja Filippiinien laivasto, sekä ystävät, joilla on lentokoneita käytettävissään, ovat liittyneet kuuden PAMASin lentäjän ja muun henkilöstön joukkoon ilma- ja merietsintöihin.

                      Ilmaetsinnässä löytyi 2. maaliskuuta mahdollinen mereen tehdyn pakkolaskun paikka. Noin 8 km:n päässä viimeisestä GPS-paikantimen koordinaatiston ilmoittamasta sijainnista havaittiin öljyä ja mahdollisia koneen jäänteitä. Filippiinien ilmavoimat on lähettänyt paikalle sukeltajia tutkimaan aluetta tarkemmin. Aluksille poimittiin torstaina tavaroita, joiden uskotaan kuuluneen matkustajille.

                      PAMAS julkaisi sosiaalisessa mediassa virallisen tiedonannon, jossa kiitettiin kaikkia etsinnöissä auttaneita. ”Haluamme ilmaista syvimmän kiitollisuutemme Jumalalle, joka on ollut etsintäjoukkojen tukena tähän asti, ja kaikille, jotka ovat hartaasti rukoilleet kanssamme, lähettäneet rohkaisevia viestejä, olleet mukana suorittamassa etsintöjä tai tukeneet meitä taloudellisesti hankkiaksemme etsinnöissä tarvittavaa polttoainetta.”

                      Adventistit eri puolilla maailmaa ovat rukouksin ja sosiaalisessa mediassa välitetyin rohkaisevin sanoin tukeneet käynnissä olevia PAMASin helikopterin etsintöjä.

                      PAMASin edustaja pyysi jatkamaan rukoilemista.

PAMAS

Filippiinien adventistilääkintälentäjien ilmailupalvelu -yhtiö (The Philippine Adventist Medical Aviation Services, Inc. (PAMAS) on Filippiinien siviili-ilmailuviranomaisen rekisteröimä voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tarjoaa lääkintälentopalveluja maantieteellisesti eristyneillä ja huono-osaisilla alueilla. PAMAS perustettiin 2007 tehtävänään tarjota lääkintäapua tarvitseville taloudellisesta kyvykkyydestä, uskonnosta ja etnisyydestä riippumatta.

                      PAMAS toimii uskon varassa lahjoitusten kautta, ja kaikki sen työntekijät tekevät vapaaehtoistyötä ja heillä on sama halu auttaa toisia ihmisiä. Organisaatio on monella tavalla ainutlaatuinen, mm. mahdollistaessaan palvelunsa kaikkiin sosiaaliryhmiin kuuluville ihmisille heidän taloudellisesta kyvykkyydestään riippumatta.

                      PAMAS tarjoaa monenlaisia palveluja: mm. lääkintälentoja, lääkintä- ja hammashoitopalveluja sekä lukutaidon opetusta vuoristokouluissa. Se tarjoaa myös apua kriisitilanteissa ja luonnonkatastrofien yhteydessä toimittamalla avustustarvikkeita, hoitohenkilöstöä ja muonaa vahinkoa kärsineille alueille.

                      Filippiinien adventistilääkintälentäjien ilmailupalvelu (PAMAS) on omistautunut parantamaan niiden ihmisten pääsyä sairaanhoidon piiriin, jotka tarvitsevat sitä eniten, heidän olosuhteistaan huolimatta. – Edward Rodriguez, Eteläisen Aasian – Tyynenmeren osasto/ Adventist Review News

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.