ADRA-uutiset

0

Osana yli sadassa maassa toimivaa kansainvälistä verkostoa, toimii vuonna 2010 säätiöitetty ADRA Finland. Sen järjestömuotoinen toiminta alkoi vaiheittain 60- ja 70-luvuilla, mutta järjestön varainhankintakampanja Sympatia-keräys täytti vuonna 2021 jo pyöreät sata vuotta.

Kotimaantyöstä alkanut missio ihmisten auttamisesta on jo yli 40 vuoden ajan synnyttänyt erilaisia hankkeita ja katastrofiapua yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailman. 2000-luvulla useita hankkeita on ollut rahoittamassa muun muassa Suomen ulkoministeriö. Vaikka työ on ollut monipuolista planeetan eri puolilla, tällä hetkellä suurin painopiste kansainvälisessä työssä on Afrikassa.

Näkymiä vuodelle 2023

Vuoden 2023 aikana ADRA Finland jatkaa työtään kotimaan vähävaraisten auttamiseksi, toimii ADRA-verkoston kautta katastrofitilanteissa sekä jatkaa kehitysyhteistyöhankkeitaan maailmalla.

Kenian permakulttuurihankkeen viimeisenä hankevuotena jatketaan koululaisten ja perheiden tukemista itsenäisen toimeentulon hankkimisessa ja ruokaturvan parantamisessa niin että hankkeen päätyttyä perheiden saavuttama hyvinvoinnin taso pysyy ja kasvaa. Muuttunut tapa ajatella ja saatu tietotaito tuottaa pysyvää muutosta lapsille, perheille ja yhteisöille pitkälle tulevaisuuteen.

Tänä vuonna aloitettu Kenian Empower Her hanke tulee tukemaan naisten ja tyttöjen asemaa, oikeuksia ja taloudellista hyvinvointia. Hanke jatkuu seuraavat neljä vuotta. Ugandassa puolestaan aloitetaan kolmivuotinen PASSAGE hanke, Ugandalainen versio Keniassa toimivasta permakulttuurihankkeesta, joka parantaa lasten ja perheiden elinkeinoja ja ruokaturvaa sekä keskittyy hyvään ravitsemukseen ja ympäristön suojeluun.

Ugandassa jatketaan kaksi vuotta toiminutta Young Mothers’ hanketta. Hanke parantaa teiniäitien elämänhallintaa ja hyvinvointia terapeuttisen tuen avulla ja tarjoamalla mm. ammatillista koulutusta.

Jo vuodesta 2005 saakka miltei vuosittain jatkunut leikkaussafaritoiminta jatkuu suunnitelmien mukaan tänäkin vuonna. Toiminnan kautta jo yli tuhat henkilöä on saanut lääketieteellistä apua leikkausten muodossa elinmahdollisuuksien parantumiseksi.

Koulupolkutoimintaa jatketaan Keniassa, Gambiassa, Pakistanissa ja Nepalissa. Koulutus on väline taistelussa köyhyyttä vastaan. Koulutus kasvattaa tietoa ja ymmärrystä. Synnyttää halua mennä eteenpäin ja voida paremmin. Siksi ADRAn koulupolkutoiminnassa ja muissa hankkeissa haluamme tuoda esille koulutuksen merkitystä. – adra.fi

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.