Hallituksen päätöksiä syksyllä 2023

0

Syys–marraskuu 2023

Suomen Adventtikirkon hallitus on kokoontunut syksyn aikana 24.9., 12.10. ja 16.11. Seuraavassa tietoa kokouksissa käsitellyistä asioista ja päätöksistä.

Hallitus valitsi

•     Taneli Pirskasen Suomen Adventtikirkon lapsiasiamieheksi toimikaudelle 2023–2026. Pirskanen edustaa adventtikirkkoa SVKN:n yhteisessä lasten ja nuorten hyvinvointitoimikunnassa.

•     Ioannis Giantzaklidiksen kansainvälisen työn koordinaattoriksi toimikaudelle 2023–2026 oman toimen ohella. Giantzaklidis koordinoi ja toteuttaa kansainvälistä työtä yhdessä myöhemmin valittavan toimikunnan kanssa.

•     Anne Vrceljin vammaistyön koordinaattoriksi toimikaudelle 2023–2026 oman toimen ohella.

•     kesäjuhlien 2025 suunnittelutoimikunnaksi työvaliokunnan vahvistettuna Minna Heikkilällä ja Atte Helmisellä. Kesäjuhlien vuosikiertoa pyritään muuttamaan niin, että tulevaisuudessa Suomen Adventtikirkon varsinaista yleiskokousta ja kesäjuhlia ei järjestettäisi samana vuonna.

Hallitus hyväksyi

•     lapsi- ja perhetyön toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Iivari Sirpa (puheenjohtaja), Almqvist Anni, Drobysh Marina, Halminen Kirsi, Karikko Venla, Korpi Kaisa, Mantere Anna, Muñoz Ariel, Muñoz Ica, Onaghama Piia ja Ontermaa Amiika.

•     polunkävijätyön toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Keronen Tiina (puheenjohtaja), Ahonen Riikka, Arkko C., Arkko Miro, Engblom Kennet, Garrido Heli, Hakkarainen Arto, Helminen Hannu, Keronen Noora, Korkeaniemi Kauko, Laakso Wilhelmiina, Piirainen Pirjo, Rantanen Joonas, Rantanen Minttu, Rasmus Aino, Saarinen Piia ja Saarinen Ronja. Yhden henkilön nimeä emme julkaise tietosuojasyistä.

•     nuorisotyön toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Takamaa Mikael (puheenjohtaja), Fagerholm Sara, Helminen Miika, Helminen Tuomas, Kantoluoto Veera, Kettong Joe, Kulmala Jenny, Källman Alex, Saarinen Saara, Salmela Sami ja Vehkavuori Hilja.

•     nuorten aikuisten työn toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Keronen Tiina (puheenjohtaja), Engblom Samuel, Flink Henri, Irafasha Paul, Lehti Juho, Saarinen Ronja, Saarinen Venla, Sandholm Selina, Tanttari Tanja, Umukunzi Yves, Uzamukunda Olive ja Vehkavuori Mandi.

•     IMPACT Suomi -toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Toprak Teemu (puheenjohtaja), Keronen Noora, Keronen Tiina, Kotamäki Harri, Nygård Jonas, Perho Jetro, Rajala Matti ja Tanttari Silja.

•     talous- ja ohjesääntötoimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Unionin johtaja (puheenjohtaja), Unionin pääsihteeri (sihteeri), Unionin talousjohtaja, Engblom Engelbert, Mäkelä Tuija, Rantanen Niklas.

•     auditointitoimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Mäkelä Tuija, Rantanen Niklas ja Somerville Glen.

•     viestintäjaoston toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Helminen Aimo (puheenjohtaja), Flink Timo (sihteeri), Helminen Atte, Kaitanen Liia, Kimmeljärvi Orvo, Lempinen Kai, Somerville Glen, Vehkavuori Mandi ja Virolainen Jani.

•     teologisen toimikunnan kokoonpanon toimikaudelle 2023–2026: Helminen Aimo (puheenjohtaja), Arasola Kai, Flink Timo, Helminen Atte ja Jaakkola Ansku.

•     Christ for Europe -mission järjestämisen Suomessa syksyllä 2024. Missio järjestetään yhteistyössä Adventist World Radion kanssa ja puhujana toimii Cami Oetman. Tilaisuudet lähetetään suoratoistona Internetissä, joten kaikki seurakunnat eri puolilla Suomea voivat osallistua koko Suomen Adventtikirkon yhteiseen missioon. 

Hallitus päätti

•     Anne Vrceljin työtehtäviksi seurakuntatyön ja käännöstyöt 1.11.2023 alkaen. Vrcelj toimii seurakuntatyöntekijänä Pirkanmaalla Toijalan ja Oriveden seurakunnissa. Käännöstöiden osalta isoimpana kokonaisuutena on kääntää Raamatun Sanomaa.

•     palkata keittiötyöntekijän Suomen kristilliselle yhteiskoululle vaihtelevan työn sopimuksella vähintään 50 % työajalla.

Hallitus myönsi

•     Ida Nabille seurakuntapastorin valtuutuksen.

Työvaliokunta

on päättänyt syksyn aikana henkilökohtaisten avustajien leirimaksuista kirkon järjestämillä leireillä. Lähtökohtana on, että henkilöt, joilla on vammaiskortti ja oikeus henkilökoh-tai-seen avustajaan, hakevat ensisijaisesti avustajan leirimaksuun korvauksen omalta hyvinvointialueeltaan/vammaispalveluista. Jos jostakin syystä henkilökohtaiseen avustajaan oikeutettu henkilö ei saa korvausta avustajan kuluihin hyvinvointialueeltaan, voi kirkko kustantaa avustajan leirimaksun. Tällaisessa tilanteessa tulee olla yhteydessä kirkon talousjohtajaan leirille ilmoittautumisen yhteydessä.

Jani Virolainen

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.