ADRA-uutiset: ADRA-tiimin terveisiä

0

Maaliskuu on ollut erittäin työntäyteinen koko ADRAn tiimille. Alkukuusta päättyi Ulkoministeriön hakukierros rahoituksesta uusille kehitysyhteistyöhankkeille. Hakemusten kirjoittaminen yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa oli melkoinen urakka. Deadlinen lähestyessä työpäivät venyivät pitkiksi ja hakemuksia työstettiin jopa öisin, jotta valmista saatiin määräaikaan mennessä.

Perjantaina 8.3. klo 16.15 helpotus oli suuri, kun hakuaika päättyi ja saimme jätettyä kaksi valmista hakemusta; Ugandan Young Morthers-hankkeeseen (suuri kiitos hankkeen ”äidille”, Jaana Lahtinen-Mayengolle, vapaaehtoistyönä tehdystä valtavasta työmäärästä hakemuksen eteen) ja Bosnia-Herzegovinan Smart Villages-hankkeeseen. Kenian Permakulttuuri-hankkeen jatkohakemusta emme valitettavasti saaneet valmiiksi määräaikaan mennessä. Nähtäväksi jää, huomioiko Ulkoministeriö osittain puutteelliseksi jääneen hakemuksen ja antaa mahdollisuuden täydentää sitä.

Leena, Merja ja Martynas tutustumassa Norjan ADRAn Happy Hand -kirpputorin toimintaan.

Maanantaina 11.3. koko ADRA-tiimi (Leena, Martynas ja Merja) suuntasi opintomatkalle Norjaan. Kävimme tutustumassa Norjan ADRAn toimintaan saadaksemme ideoita, miten voisimme kehittää omaa työtämme. Kolmen päivän aikana saimme valtaisan määrän tietoa Norjan ADRAn toiminnasta ja siitä, miten se on kasvanut viimeisten viidentoista vuoden aikana viiden hengen tiimistä 18 henkilöä työllistäväksi toimistoksi. Kuulemamme kertomukset inspiroivat ja kannustavat meitäkin katsomaan rohkeasti tulevaan ja luottamaan siihen, että myös meillä on mahdollisuus kasvaa, kunhan keskitymme tekemään oikeita asioita oikealla tavalla.

Norjan matkan jälkeen saimme nukkua peräti kaksi yötä omissa sängyissämme, ennen kuin lähdimme (Martynas ja Merja) Ugandaan monitoroimaan PASSAGE-hankkeen etenemistä. ADRA Ugandan toiminnanjohtaja lähti kanssamme hankealueelle tutustumaan hankkeeseen ensimmäistä kertaa paikan päällä. Kahden päivän aikana vierailimme neljässä koulussa, kahdessa kodissa ja paikallisten kouluviranomaisten luona. Jokaisella koululla moni oppilas kertoi, miten hanke on vaikuttanut heidän elämäänsä. Samat asiat toistuivat useammassa kertomuksessa.

Martynas ja Merja tutustumassa ensimmäiseen kouluun Amurussa, Ugandassa.

Ennen hanketta oppilailla ei ollut mitään käsitystä, miten olisi voinut hankkia omaa rahaa. Nyt he ovat oppineet kasvattamaan vihanneksia, joita myymällä voi tienata. Osan rahoista oppilaat ovat käyttäneet esimerkiksi koulumaksujensa tai -pukujensa maksamiseen, hankkineet kanoja tai kuten yksi poika kertoi, hänellä ei ollut kenkiä ja hän oli hankkimillaan rahoilla saanut ostettua kengät itselleen. Oppilaat ovat myös oppineet säästämään tulevia tarpeita varten, mikä on monelle aivan uusi asia.

Merja rentoutumassa rakkaan harrastuksensa, geokätköilyn, parissa.

Maaliskuussa päättyi myös hakuaika Ruokaviraston ns. maksukorttihankkeeseen, eli Vähävaraisille tarkoitetun aineellisen avun hankkeeseen. Leena ahkeroi tämän hakemuksen parissa ollen yhteydessä kaikkiin paikallisiin adventtiseurakuntiin kartoittaen mukaan haluavien määrää. Lopulta hanketta toteuttamaan ilmoittautui 13 eri paikallistoimijaa. Jännityksellä odotamme niin tämän kuin Ulkoministeriön hankkeiden rahoituspäätöksiä, jotka todennäköisesti tulevat alkukesästä.

Vielä lopuksi korjaus edelliseen uutiskirjeeseen. Sympatia-keräyksen lopputulokseen oli päässyt sujahtamaan pieni painovirhepaholainen. Oikea keräystulos vuonna 2023 oli 222 033,83 € eli 2 000 € enemmän, mitä edellisessä kirjeessä mainittiin.

ADRAn työtä heikommassa asemassa olevien auttamiseksi voi tänäkin vuonna tukea Sympatia-keräyksen kautta. Kiitos, kun mahdollistat tekemämme tärkeän työn!

Iloa ja aurinkoa kevääseen!

Lämpimin terveisin,
Merja Heikkilä

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.