Uuden äärellä: Arise-opetuslapseuskoulu Mikkelissä syksyllä 2024

0

Arise-opetuslapseuskoulu alkaa Mikkelissä syksyllä 2024. Haluaisitko sinä osallistua siihen tai olla tukemassa toimintaa?

Nouse, loista!

Tulin mullistavalla tavalla uskoon 16-vuotiaana käydessäni lukiota Suomen kristillisessä yhteiskoulussa. Haaveilin jo aika varhain kääntymykseni jälkeen teologian opinnoista Newboldissa, mutta Jumala johtikin ensin toiseen suuntaan, maailman toiselle puolelle. Vuonna 2019 osallistuin Australiassa Arise-opetuslapseuskouluun, joka vahvisti suuntaa, jolle olin lähtenyt.

Arise on 3,5 kuukautta kestävä opetuslapseuskoulu, joka keskittyy Raamatun kokonaiskertomuksen opettamiseen ja uskon kokemuksen henkilökohtaistumiseen. Keskiössä on Jumalan rakkaus ilmaistuna Jeesuksessa. Intensiivisen opetusohjelman ohessa opetellaan evankeliointityötä ja henkilökohtaisten raamatuntutkisteluiden antamista. Arise tarjosi loistavan kokemuksen minulle ja vahvisti merkittävällä tavalla uskoani ja missionaalista identiteettiäni.

Arise lähti liikkeelle Yhdysvalloista parikymmentä vuotta sitten. Viimeisen kymmenen vuoden aikana sitä on myös pyöritetty Australiassa. Yhteensä satoja oppilaita on käynyt oppimisprosessin läpi. “Arise” on englantia ja tarkoittaa “nouse”. Nimi on lähtöisin Jesajan kirjan luvusta 60 ja jakeesta 1. Jumala kutsuu meitä nousemaan ja loistamaan. Maan synkkyyden keskellä on ikuisen toivon valo, joka nostaa meidät ja saa meidät loistamaan toivoa kärsivään maailmaan. Tämä on käynyt toteen monen nuoren kohdalla Arisen kautta. Hedelmät ovat olleet hyviä: monet löysivät elävän yhteyden Jeesukseen, toisilla jo olemassa oleva yhteys vahvistui ja useat löysivät kutsunsa Jumalan työhön sen eri muodoissa.

Nyt on uuden alun aika! Minulla on erinomaisia uutisia: Arise alkaa ensi syksynä Suomessa, ensimmäistä kertaa koskaan Euroopassa kokomittaisena opetuslapseuskouluna. Asia on ollut vireillä jo jonkin aikaa, ja haluaisin kertoa, miten olemme päässeet tähän pisteeseen.

Arisesta Oikokseen

Käytyäni Arisen pohdin, että haluaisin tehdä Suomessakin käytännöllistä evankeliointia. Olin valmistautumassa kuuden kuukauden lähetystyöjaksoon Australiassa ja samassa hengessä ainakin vuoden verran Suomessa. Soitin Atte Helmiselle ja siitä alkoi tarinani Oikoksen kanssa. En usko, että olisin koskaan lähtenyt Oikoksen matkaan, ellei Arise olisi innoittanut minua. Jumala on ollut Oikos-seurakuntaistutuksessa vahvasti läsnä kaikki vuodet, ja monet ihmiset ovat löytäneet Kristuksen sen kautta. Olen kiitollinen siitä matkasta, jolla Jumala on kuljettanut meitä. Oikos alkoi opetuslapseuskoululla vuonna 2020, ja muutimme sitten Oikos-taloon kahdeksan hengen tiimin voimin. Talossa on asunut neljä eri tiimiä miltei neljänä vuotena, ja yhteisö on kasvanut voimakkaasti. Ihmisiä on tavoitettu runsaasti, ja ydinryhmämme on 50–60 henkilön paikkeilla tässä vaiheessa. Olemme kuitenkin huomanneet, että Oikoksen vahvuus on ennen kaikkea paikallisyhteisön tavoittavassa toiminnassa eikä resursseja ole ollut niinkään opetuslapseuskoulun ylläpitämiseen. Viimeisin niistä oli kesällä 2021, eli niitä järjestettiin yhteensä kaksi.

Oikoksesta Ariseen

Samoihin aikoihin Jumala lähetti Australiasta ystäviä Suomeen. He asettuivat Mikkelin seudulle ja kokivat kutsumuksekseen aloittaa raamattukoulun Suomessa. He asettuivat Koivikon elämäntapakeskuksen läheisyyteen ja ryhtyivät rukoukseen ja töihin. Alusta saakka olimme asian tiimoilta yhteydessä. Lahdessa pidetyn AYC-nuorisokongressin jälkeen prosessi sai sysäyksen eteenpäin. Oli syyskuu 2022, kun kokoonnuimme Braedan Entermannin ja Levi Johnsonin kanssa rukoilemaan ja suunnittelemaan raamattukoulun tulevaisuutta Suomessa. Kesti yli vuosi ennen kuin lupa saatiin, mutta lopulta 2023 syksyllä varmistui, että Arise voidaan aloittaa Suomessa. Prosessissa on mukana Koivikon tiimi, Arisen suunnittelutiimi ja Suomen Adventtikirkko. Kaikki tehdään yhteistyössä.

Nouse Suomi!

Kerroin hyvin lyhyesti oman tarinani ja kuinka Arise on vaikuttanut osaltaan omaan matkaani Jumalan kanssa. Nyt unelmoidaan hetki yhteistä tulevaisuutta. Mitä jos näkisimme kuvailemani todistuksen moninkertaistuvan Suomessa? Mitä jos nuoret nousisivat uudestaan? Mitä jos Jumala vuodattaa vielä siunauksensa ja saisimme nähdä, kuinka nuoret löytävät identiteettinsä Kristuksessa, kuinka uusia innostavia seurakuntaistutuksia syntyy ja kuinka jotkut paikallisseurakunnatkin voivat vielä herätä ja uudistua?

Ilmoittautuminen avautui tammikuussa. Jo nyt on tullut melkein 20 hakemusta (normaali luokkakoko noin 40), ja vielä on monta kuukautta ilmoittautumisaikaa jäljellä. Uskomme, että ensimmäinen vuosiluokka tulee täyteen. Noin puolet ilmoittautuneista on Suomesta ja muut Yhdysvalloista, Kanadasta, Alankomaista, Norjasta ja Latviasta. Lisää tulee joka viikko. Kiitos Jumalalle!

Noustaan yhdessä!

Vetoan teihin, rakkaat lukijat, että sulkisitte nuoret rukouksiinne erityisellä tavalla. Pyydän nousemaan sinnikkääseen rukouskampanjaan. Rukoillaan herätystä, uudistusta ja laskusuhdanteisen seurakuntaelämän jälkeistä uutta orastavaa virvoituksen aikaa. Älkäämme lannistuko, vaan uskokaamme siihen, että Jumala vie työnsä päätökseen voimalla. Tuetaan nuoria, investoidaan ja uskotaan heihin. Arisen lukukausimaksu on 3400 €, joka koostuu kansainvälisten opettajien, mm. Ty Gibsonin ja David Asscherickin, lennättämisestä paikalle, ruoka-, majoitus- ja muista juoksevista kuluista. Summa voi olla haasteellinen opiskelijalle tai nuorelle aikuiselle. Arisen jälkeen on tarkoitus järjestää mahdollisuus halukkaille nuorille kokeilla evankelioivaa seurakuntatyötä paikallistasolla mm. Oikoksessa ja 1–2 muussa kohteessa. – Mikael Takamaa

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.