Adventtikirkon johtaja tapasi YK:n pääsihteerin

0
Yhdistyneitten kansakuntien pääsihteeri Ban Ki-moon ilmaisi huolensa maailmanlaajuisesti kasvanutta uskonnollista suvaitsemattomuutta kohtaan tavatessaan adventtikirkon johtajan Ted N. C. Wilsonin. Ban nosti esille myös muita globaaleja aiheita, kuten köyhyyden sekä koulutuksen puutteen. Hän kutsui adventtikirkon jäseniä työskentelemään yhdessä YK:n kanssa ihmisiä auttaen.
Wilson, ensimmäinen adventtikirkon johtaja, joka on tavannut YK:n pääsihteerin, kiinnitti huomiota siihen, että kirkko on kauan tukenut uskonnonvapautta. Hän sanoi, että adventtikirkko on halukas kokoamaan yhteen yksilöitä, jotka haluavat seurata Kristuksen jalanjäljissä aut-taen ihmisiä fyysisesti, henkisesti, sosiaalisesti ja hengellisesti. Mukana 45 minuuttia kestäneessä tapaamisessa YK:n päämajassa New Yorkissa olivat myös John Graz, kansainvälisen adventtikirkon pr-toiminnan ja uskonnonvapausjaoston johtaja, sekä Ganoune Diop, saman jaoston apulaisjohtaja.
Hiljattain sotilaallinen islamistiryhmä surmasi 148 ihmistä kristittyihin kohdistuneessa iskussa Kenian yliopistossa. Isis ja muut äärijärjestöt Irakissa, Syyriassa, Nigeriassa, Libyassa ja muualla ovat viime kuukausina kohdistaneet usein kuolettavat iskunsa kristittyihin ja muihin uskonnollisiin ryhmiin. Ban korosti sitä, että ihmisten pitäisi kasvattaa kunnioitusta kaikkia kohtaan, mukaan lukien ne, jotka uskovat eri tavoin. Hän ilmaisi arvostavansa sitä, että adventtikirkko edistää uskonnonvapautta, koulutusta, terveyttä ja humanitaarista apua ADRAn kautta. ADRA on työskennellyt YK:n kanssa avustaen pakolaisia Lähi-idässä ja muualla.
Wilson totesi: ”Oli todella etuoikeus tavata pääsihteeri ja kuulla hänen pyyntönsä ihmiskunnan puolesta. Keskityimme tiettyihin asioihin, joissa adventtikirkko voi auttaa, kuten uskonnon- ja omantunnonvapaus, eettiset ja henkiset arvot, ihmisarvon kunnioittaminen, perheiden ohjaaminen, nuorten tukeminen ja ihmisten perustarpeiden täyttäminen, kuten puhtaan veden ja peruskoulutuksen saaminen.”
”Adventistien pitäisi olla valmiita todistamaan Jumalasta kaikkialla, missä he kulkevat, ja kertomaan siitä, mitä Jumala on tehnyt heidän elämässään ja mitä he voivat tehdä hänen nimessään. Maailma odottaa sen kaltaista taivaan inspiroimaa todistusta, joka antaa selkeät vastaukset nykypäivän ongelmiin. Vain silloin, jos annamme Jumalan johtaa meitä, voimme todella olla tehokkaita pyrkiessämme tavoittamaan maailmaa Jeesukselle ja valmistaessamme heitä Jeesuksen pikaiselle takaisintulolle. Toteuttakaamme lähetystehtävää yhtä käytännönläheisesti kuin Jeesus, Pyhän Hengen voimassa”, Wilson rohkaisi. – Adventist Review.

Jutun kuva Evan Schneider / UN

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.