Kristuksen toinen tuleminen

0

Maailmanloppu tai avaruusolentojen invaasio Maa-planeetalle on ollut monien suosittujen elokuvien aiheena. Jo vuonna 1974 dokumenttielokuva Kristuksen toisesta tulemisesta pelästytti sadat kanadalaiset. Ilmeisesti monet katsojat ajattelivat ohjelman olevan totta. Elokuvassa, joka oli suurimmaksi osaksi kuvattu TV-asemalla, raportit maanjäristyksistä, tulvista ja muista katastrofeista seurasivat toistaan. TV-asema sai lukuisia puheluita katsojilta, jotka huolimatta ilmoituksesta että elokuva oli puhdasta fiktiota, halusivat tietää, olivatko tapahtumat tosia. Raamattu kertoo, että invaasio todellakin tapahtuu, mutta se on oleva Jeesuksen Kristuksen toinen tuleminen (Joh. 14:1–3). On tärkeää tietää tuosta tapahtumasta ja valmistautua sitä varten.

I Miten Jeesus tulee takaisin?

Jeesus kertoi meille viisi tunnusmerkkiä toisesta tulemisestaan (Matt. 24:30-31):

 • Hän tulee henkilökohtaisesti niin, että kaikki elossa olevat ihmiset näkevät hänet (Ilm. 1:7).
 • Hän tulee pilvien päällä.
 • Hän tulee voimassa ja suuressa kunniassa.
 • Hän tulee korvin kuultavasti.
 • Hän tulee enkeleidensä kanssa.

Lisäksi Jeesuksen toisen tulemisen yhteydessä tapahtuu ensimmäinen ylösnousemus (1. Kor. 15:22-23). Nämä tunnusmerkit on annettu sen vuoksi, että minkäänlainen jäljittely ei pystyisi harhauttamaan meitä (Matt. 24:23–26; 2. Tess. 2:8-9).

II Miksi Jeesus tulee takaisin?

Monet ihmiset eivät ehkä halua, että Jeesus tulee takaisin. Heillä menee hyvin ja he nauttivat elämästä. Toiset taas tuskin malttavat odottaa Kristuksen takaisintuloa.

 • Jeesus tulee takaisin, koska hän on luvannut sen (Joh. 14:1–3).
 • Hän tulee takaisin viemään pelastussuunnitelman päätökseen, mihin kuuluu meidän ylösnousemuksemme, yhdessäolomme Jumalan kanssa ja ikuinen elämä uudeksi luodussa maassa (Joh. 5:25–29; Ilm. 21:1–5). Jeesuksen takaisintulo merkitsee maailmanhistorian päättymistä ja siirtymistä ikuisuuteen.
 • Hän tulee takaisin tuodakseen jokaiselle palkan (Ilm. 22:12) ja tuomitakseen kansat (1. Tim. 4:1, 8; Matt. 25:31–46). ”Palkka” ei ole ansaittavissa, mutta sillä on kaksi ulottuvuutta: lopullinen pelastus (1. Tess. 4:15–17) ja tuho (1. Tess. 5:1–3; Luuk. 17:26–30; Ilm. 6:15–17).

Tämän seurauksena ihmiset joutuvat erilleen toisistaan, mukaan lukien kristillinen yhteisö, perheet ja avioparit (Matt. 24:40, 41; 25:31–33).

III Milloin Jeesus tulee takaisin?

Ainoastaan Jumala tietää sen ajankohdan (Matt. 24:36, 44). Siitä huolimatta ihmiset ovat asettaneet erilaisia aikoja:

 • Katolisten kristittyjen keskuudessa Apollinarius Nuorempi sanoi Jeesuksen takaisintulon ajankohdaksi vuoden 490 jKr., Hippolytos vuoden 500 jKr. ja toiset esittivät vuosia 1000, 1010, 1260, 1651 jne.
 • Protestanttien keskuudessa aikoja asettivat Martin Luther (mutta vain vähän aikaa), Johann Albrecht Bengel ja Michael Stiefel. Viimeksi mainittu ennusti Kristuksen toisen tulemisen tapahtuvan 10. päivänä lokakuuta 1533 kello kahdeksan aamulla.
 • Milleriläisessä liikkeessä päädyttiin lokakuun 22. päivään 1844.
 • Muut tunnustuskunnat / kristityt esittivät erilaisia ajankohtia 1900-luvun puolella (esim. 1914 ja 1975).

Toisen ääripään muodostavat ihmiset, jotka eivät odota Jeesuksen toista tulemista ollenkaan tai lykkäävät sitä mielessään aina ­kauemmas tulevaisuuteen (Matt. 24:48).

IV Valmiina oleminen

On tärkeää olla kaiken aikaa valmiina (Matt. 24:42–44). Me olemme valmiina, kun elämämme kuuluu Jeesukselle ja elämme hänen kanssaan jatkuvasti. Martin Luther puhui toisen tulemisen päivän iloisesta odottamisesta. Hän lisäsi: Kukaan, joka ei ole valmis eikä odota tuota päivää, ei ymmärrä Isä meidän -rukousta eikä kykene lausumaan sitä kokosydämisesti.

Jumalan lapset odottavat Jeesuksen takaisintuloa, koska vasta silloin pelastus toteutuu täydellisesti (Ilm. 22:20). Odotatko sinä sitä? Opetus Kristuksen toisesta tulemisesta on yksi opinkappaleista, joita toistetaan tiheimmin Uudessa testamentissa. Sen tarkoitus on muovata meidän nykyistä elämäntapaamme.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.