IhaNaisten viikonloppu Toivonlinnassa

0

Kokoonnuimme yhteen kesän viimeisenä viikonloppuna 25.–27.8. Toivonlinnan Villa Ljunghälliin. Ilmassa oli jo aavistus pian alkavasta syksystä. Kolmisenkymmentä naista tuli koolle sukeltamaan syvemmälle Raamattuun otsakkeella ”Luovuus ja Raamattuni” Trans-Euroopan osaston naistyön jaostojohtajan Clair Sanches-Schütten johdatuksella.

Viikonloppu oli parhaimmillaan syvällinen hengellinen matka sisimpään ja lähemmäs Jumalaa. Ydintekstinä perjantaille oli Kolossalaiskirjeen 3:1–17, ja erityisesti lähdimme työstämään Kol. 3:12: ”Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen.” Illalla askartelimme mekot, joiden taakse jokainen sai kirjoittaa ne ominaisuudet, joiden kanssa hän henkilökohtaisesti kokee, että on eniten ongelmakohtia. Vuoden päästä tehdään yhteenveto, miten noita asioita on pystynyt Jumalan kanssa työstämään. Clair puhui siitä, kuinka rakkaus on kuin liima, joka sitoo kaiken yhteen ja kauniiksi, sekä siitä että Raamattu on hämmästyttävän monipuolinen kirja, joka puhuttelee päivittäin uudella tasolla.

Sapattina saimme aloittaa aamun omatoimisella hartaudella, missä tarkastelimme ihmisen sydämen tilaa Sorapolku ja Kamomilla -kertomuksen kautta. Kun ihmiset tallaavat meitä, paadummeko kovaksi vai laskemmeko ilmoille Kristuksen ihanaa tuoksua?

Raamatuntutkisteluun ja jumalanpalvelukseen kokoonnuimme yhdessä Toivonlinnan adventtiseurakunnan sekä vierailijoiden kanssa koulun liikuntasaliin. Iltapäivä jatkui raamattusuunnistuksella, jonka oli laatinut Päivi Vartija. Epäonneksemme sade saavutti meidät juuri tuona hetkenä ja meidän suunnistusryhmämme jäi sadetta pakoon katokseen. Käytimme ajan rukoillen Toivonlinnan ja muiden sydämemme asioiden puolesta.

Iltapäivällä saimme selville myös oman tapamme oppia, jonka avulla voimme suunnata Raamatun tutkimistamme siihen suuntaan, miten parhaiten voimme sisäistää oppimaamme sekä hyödyntää ja konkretisoida sitä elämässämme. Tutkimme raamatuntekstejä myös kangaspalojen avulla, piirtämällä, värittämällä, omakuvamme muovaillen ja lisäksi saimme paljon materiaalia, minkä avulla voimme jatkaa tutkimista kotosalla. Kiitollisuuspäiväkirja nousi henkilökohtaiseksi suosikikseni.

Sapatti-iltana saimme myös tehdä matkan rukouspuutarhaan Isä meidän -rukouksen siivittämänä. Tuo Jeesuksen meille opettama rukous avautui ja konkretisoitui huikealla tavalla syvälle mieliimme ja sydämiimme. Illan päätteeksi muodostimme yhteisen ringin tarttuen toisiamme käsistä kiinni ja rukoilimme yhdessä popcorn -rukouksen malliin. Ilman täytti väkevä Pyhän Hengen läsnäolo sekä käsin kosketeltava naisenergia, kun naisia useasta sukupolvesta lähestyi Jumalaa rukouksin.

Sunnuntaina aiheenamme oli ”Girls for Christ” -mentorointiohjelma. Kyseessä on tytöille ja nuorille naisille suunnattu ohjelmakokonaisuus, minkä puitteissa on tarkoitus kokoontua joka kuukausi kerran ja viettää päivä yhdessä. Kukin tapaamiskerta sisältää Raamatun tutkimista luovin tavoin, palveluprojektiin osallistumista, terveys- ja elämäntapaneuvontaa sekä sosiaalisen illan unohtamatta tietenkään taukoja ja ruokailua. Ideaalina olisi, että vähintään kolme naista ohjaisi kutakin ryhmää, jotta vältytään sairastumisten sattuessa siltä, että koko ohjelma kaatuu yhden henkilön harteille. Mentoriksi haluavan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ne, että hän kuuntelee keskeyttämättä ja tuomitsematta, ei valitse suosikkeja vaan hyväksyy jokaisen, on luotettava ja johdonmukainen sekä jakaa kokemuksiaan ja viisaita neuvoja. Kasvavalle nuorelle, jonka identiteetti on vasta muotoutumassa, on erityisen tärkeää, että toiminnalla on jatkuvuutta eikä tehdä vain pieniä pyrähdyksiä. Kristityn velvollisuus on elää pyhää elämää ja tällaisen tasapainoisen opettajan kanssa viettämällä ”yksi päivä on parempi kuin tuhatkaan päivää ahkeraa opiskelua” (vrt. Jeesuksen esimerkki).

”Girls for Christ” -materiaali on tällä hetkellä saatavissa englanniksi, mutta LaNun projektina on suomentaa se Suomen Adventtikirkon paikallisseurakuntien käyttöön sopivaksi. Clair Sanches-Schütte esitteli myös kaksi värityskirjamaista raamatuntutkistelukirjasta, joista toista, rohkeutta ja voimaantumista Raamatun naisten elämän pohjalta käsittelevää opasta, valmistellaan parhaillaan ja toinen, Steps to Christ (Tie Jeesuksen luo) -opas, on saatavissa vain englanniksi tällä hetkellä.

Lähdimme kotiin inspiroituneina, toiset suoraan lounaalta, toiset Toivonlinnan tuki ry:n hyväntekeväisyyskonsertin jälkeen. Ensi vuonna on tarkoitus kokoontua uudestaan, ja rohkaisemme erityisesti nuorempia naisia lähtemään mukaan tutustumaan itseensä ja Jumalaan uusilla syvällisillä tavoilla. – Heidi Meriläinen

IhaNaisten viikonlopun innoittaja Clair Sanches-Schütte Trans-Euroopan osaston naistyönjaostosta.

“Pukeutukaa siis…” -mekkoa askarrellessa mietimme haasteita elämässämme (ks. Kol. 3:12–17).

Olemme kaikki erilaisia osana suurempaa kokonaisuutta.

Jumala on luonut minut, olen ihme!

Etsimme Girls for Christ -materiaalista, mitä voimme oppia Jumalan rakkaudesta (ks. 1. Joh. 4:7–12, 16–21). Kuvat: Anne Vrcelj

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.