Ihmeitä Tokiossa

0

Hämmästyneinä siitä, että Tokiossa, Japanissa, sijaitsevan Amanuman adventtikirkon vesilasku oli tuplaantunut edelliseen kuukauteen verrattuna, kirkon johtajat ottivat yhteyttä vesilaitokseen ja saivat tietää, että heidän maan alla oleva putkensa oli hajonnut ja syöksi vettä. Putkea ei voitu korjata, ja vesilaitos suositteli heitä asentamaan maan päälle sijoitettavan vesiputken. Kustannukset olisivat 7 miljoonaa jeniä (noin 62 400 euroa). Kirkolla ei kuitenkaan ollut kyseistä summaa.

Tämän lisäksi kirkon johtajat kohtasivat toisenkin suuren kuluerän. Heidän piti kerätä 16 miljoonaa jeniä (noin 142 600 euroa) voidakseen rahoittaa videokameran sekä muita tarvittavia laitteita suurta evankelista kokoussarjaa varten, joka pidettäisiin toukokuussa 2018.

Näistä hankaluuksista johtuen seurakunnan jäsenet eivät olleet kovin innostuneita evankelisesta tapahtumasta. He harmittelivat kulujen suuruutta ja työn paljoutta. ”Se oli hyvin stressaavaa”, kertoi Kyoichi Miyazaki, Amanuman seurakunnan vanhin, jonka vastuualueena oli varojen keruu.

Seurakunnan johtokunta kokoontui rukoilemaan vesiputkiasian vuoksi. Välittömästi rukouksen jälkeen seurakunnan apulaispastori Myunghoon Rha meni toimistoonsa, joka sijaitsee kirkon edessä Tokyo Adventist Hospital -sairaalan kampuksella. Työpöydältään hän löysi käteistä rahaa kolme miljoonaa jeniä (noin 26 700 euroa). Pastori Rha riemastui ja kertoi innoissaan asiasta muille johtokunnan jäsenille.

Seuraavana sapattina Rha ilmoitti seurakunnalle rahatarpeista vesiputken korjaamiseksi. Hän kertoi myös siitä, miten kolme miljoonaa jeniä olivat ilmestyneet hänen toimistoonsa, ja pyysi samalla lisää lahjoituksia. Pian sen jälkeen yllätys ilmestyi kolehtiastiaan. Se oli kirjekuori, joka sisälsi miljoona jeniä (noin     8 900 euroa). Kirkon johtajat olivat ilahtuneita, mutta he olivat huolissaan siitä, että lahjoittaja ei ehkä ollut täysin ymmärtänyt tekoaan. Kolehdin keruun ja sen laskemisen jälkeen seurakunnassa tultiin siihen johtopäätökseen, että rahasumman oli lahjoittanut nainen, joka oli tullut ensimmäistä kertaa kirkkoon.

Nainen pyydettiin sivuun, ja häneltä kysyttiin: ”Aioitko todella antaa näin suuren summan rahaa?” Nainen vastasi: ”Näin viime yönä unta, jossa joku kertoi minulle, että minun tulisi tehdä lahjoitus kristilliselle kirkolle. En ole kristitty, enkä tunne yhtään kristillistä kirkkoa. Niinpä etsiessäni kristillistä kirkkoa löysin teidät.” Hän vaati, että seurakunta pitäisi rahat. Sen sapatin jälkeen naista ei ole nähty. Seurakunnassa ei myöskään saatu selville, kuka lahjoitti ne kolme miljoonaa jeniä.

Tällaisten ihmeiden avulla seurakunta onnistui hankkimaan varat uuteen vesiputkeen – sekä varusteet evankelista kokoussarjaa varten. Vesiputki asennettiin marraskuussa 2017. Samoihin aikoihin seurakunnassa saatiin päätökseen kolme viikkoa kestänyt valmisteleva evankelinen kokoussarja. Kymmenen ihmistä kastettiin. Se on saavutus maassa, jossa adventtikirkon jäseniä on vain 15 000. Seitsemän muuta, joihin saatiin kontakti kokoussarjan aikana, kastettiin alkuvuodesta 2018.

Vuonna 2017 Amanuman kirkossa kastettiin yhteensä 14 ihmistä, molempina vuosina 2016 ja 2015 kastettiin 11 ihmistä sekä vuonna 2014 kuusi ihmistä.

Pastori Rha kertoi, että ihmeelliset lahjoitukset ja kasteet ovat auttaneet muuttamaan ilmapiiriä Amanuman kirkossa, joka on suurin adventtiseurakunta Japanissa. Siihen kuuluu 900 jäsentä. Noin 300 ihmistä osallistuu sapattisin jumalanpalveluksiin. ”Ihmiset olivat aluksi negatiivisia, mutta nyt he ovat innostuneita. He tietävät, että Jumala elää”, kertoi Rha.

Lisää kasteita oli odotettavissa sapattina 19.5., jolloin adventtikirkon johtaja Ted N. C. Wilsonin pitämä kokoussarja päättyi. Ananuma on yksi niistä eri puolilla maailmaa olleista 161 paikasta, joissa on pidetty maanlaajuisia evankelisia kokoussarjoja tänä keväänä. – ANN

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.