LifeStyleTV-kanava muuttaa Ruotsissa Enggårdeniin

0

Tanskasta kotoisin oleva pariskunta, -Claus ja Theresa Nybo, ovat asuneet viimeiset 20 vuotta Skånessa, Ruotsin eteläisessä maakunnassa. Nybot ovat pitäneet Hörbyssä yllä LifeStyleTV-kanavaa 12 vuoden ajan. TV-ohjelmat on lähetetty televisiostudiosta Kööpenhaminaan ja sieltä satelliitille, joka on välittänyt ne Skandinaviaan sekä muualle Pohjois-Eurooppaan. Ohjelmat löytyvät myös Internetistä.

Kyseinen TV-kanava lähettää monenlaista ohjelmaa ruotsin, norjan, tanskan ja englannin kielellä; muun muassa -ruoanlaittoon, kuntoilemiseen, seminaareihin, musiikkiin ja terveyteen liittyen. ”Kerromme eri tavoin, miten ihmisellä voi olla aktiivinen ja terve elämäntapa kaikilla elämän osa-alueilla; fyysisesti, psyykkisesti ja hengellisesti. Se on holistinen näkemys, jolla on kristillinen perusta”, kertovat Nybot.

Uusia tuulia

Claus ja Theresa Nybo kävivät viime tammikuussa katsomassa myynnissä olevaa viehättävää Enggården-nimistä tilaa, joka sijaitsee Brunskogissa, Ruotsissa, ja huhtikuussa Nybot tekivät siitä kaupat.

TV-kanavan lähetyspaikka tullaan siirtämään Enggårdeniin. Siellä tullaan järjestämään myös konsertteja ja kursseja. Toiveena on, että toiminta ja TV-lähetykset voitaisiin aloittaa ensi syys- tai lokakuussa.

”Olimme tulleet siihen pisteeseen, että meidän piti muuttaa voidaksemme laajentaa toimintaamme. Emme ole riippuvaisia tietystä paikasta voidaksemme lähettää TV-ohjelmia. Olemme todenneet, että Enggårdenin tilaa voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Pidämme täällä olevasta luonnosta metsineen, järvineen ja avoimine maisemineen”, sanoo Claus Nybo, joka aikoo muuttaa asumaan Brunskogiin vaimonsa kanssa.

Nybot tulevat hyödyntämään Enggårdenin tiloja monenlaiseen toimintaan. ”Haluamme järjestää Enggårdenissa erityisiä musiikkitapahtumia. Tällä seudulla on hyvin aktiivinen kulttuurielämä. Tulemme tekemään TV-nauhoituksia studiossa. Teemme myös muutamia live-lähetyksiä”, kertoo Claus.

”Aiomme käyttää rakennuksen huoneita terveyskurssien pitämiseen. Tulemme myös tarjoamaan elintapoihin ja valmentamiseen liittyviä kursseja. Haluamme tarjota ympäröivälle yhteisölle -apuamme ja luoda kontakteja kuntaan terveydenhuoltoon liittyen”, sanoo Theresa.

Suurimmaksi haasteekseen Nybot kokevat paikallisten kontaktien rakentamisen. ”Olemme asuneet 20 vuotta Skånessa ja kaikki kontaktimme sijoittuvat sinne. Meidät on kuitenkin otettu tänne hyvin vastaan. Ihmiset ovat suhtautuneet meihin positiivisesti ja koemme olevamme tervetulleita”, kuvailee Claus.

Rahoitus

Sitä, mitä Enggården-tilasta on maksettu, ei paljasteta rahoitussopimuksen mukaisesti. Asiasta tiedetään se, että hankintasumma on koottu lahjoitus- ja sponsorivaroin yksittäisiltä ihmisiltä, organisaa-tioilta ja yrityksiltä. LifeStyleTV Broadcasting Network AB:n sekä LifeStyleTV Productions AB:n omistaa ja niitä organisoi Ruotsissa rekisteröity yleishyödyllinen säätiö. Tällä konseptilla on toimittu 12 vuotta skandinaavisten ja pohjoismaiden ulkopuolisten sponsoreiden ja lahjoitusvarojen avulla.

”Toimintamme on pitkälti voittoa tavoittelematonta. Olemme tehneet paljon suunnitelmia rakentaaksemme uudet tilat. Tätä varten olemme keränneet jo vuosien ajan rahoitusta. Käytämme nyt kyseistä rahaa ostaaksemme Enggårdenin sen sijaan, että rakentaisimme uuden rakennuksen. Tähän tukijamme ovat suhtautuneet myönteisesti”, kertoo -Claus.

Historiaa

Tilan edellinen omistaja, Carl-Axel Engstad, suhtautuu myönteisesti tuleviin uusiin omistajiin. ”Tuntuu hyvältä, että Enggården uudistuu ja sitä käytetään menestyksekkääseen toimintaan. Se tulee olemaan hyvä lisä paikalliselle yhteisölle, kertoo Engstad.

Enggården tai Hagegården, kuten se alun perin nimettiin, on rakennettu vuonna 1990 ja avattu vuonna 1991 oopperalaulaja Håkan Hagegårdin aloitteesta. Hänen ajatuksenaan oli saada tila, joka olisi kuin keidas virkistäytymistä ja luovaa lepoa varten, myös hänen muusikkokollegoilleen. Tilan rahoittaminen osoittautui kuitenkin ongelmalliseksi, ja vuonna 2007 Siv ja Carl-Axel Engstadista tuli sen omistajia. Pääasiallisesti tila toimi hotellina ja konferenssien pitopaikkana. Siellä järjestettiin myös konsertteja, TV ja CD-nauhoituksia sekä taidenäyttelyitä. Vuonna 2015 yritys suljettiin pariskunnan valmistautuessa jäämään eläkkeelle. – Elin Larsson, Arvika Nyheter/NA

Ruotsalainen Arvika Nyheter -lehti julkaisi artikkelin LifeStyleTV:stä, joka on yksityinen adventtikirkkoa tukeva yhteistyötaho.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.