Ioannis Giantzaklidiksesta teologian tohtori

0

Suomen Adventtikirkon pastori, teologian maisteri Ioannis Giantzaklidis väitteli teologian tohtoriksi Helsingin yliopistossa 14.12.2022. Väitöstilaisuutta johti professori Ismo Dundenberg, ja vastaväittäjänä toimi Uuden testamentin eksegetiikan ja varhaisen kristillisyyden professori Paul Middleton Chesterin yliopistosta, Englannista.

Giantzaklidis tutki kansojen kohtaloa Ilmestyskirjassa. Toisin kuin useissa tutkimuksissa on pyritty väittämään, Giantzaklidiksen tutkimuksen mukaan Johannes käyttää “kansa”-ilmaisua johdonmukaisesti kahdessa eri merkityksessä. Ensin kaikista niistä ihmisistä, jotka eivät kuulu Jumalan kansaan, ja toiseksi Jumalan kansasta Ilmestyskirjan kahdessa viimeisessä luvussa. Tämä ratkaisee näennäisen ristiriidan Johanneksen käyttämässä terminologiassa. Professori Middleton kiitteli Ioannis Giantzaklidista ansiokkaasta väitöskirjasta, joka on tärkeä lisä Ilmestyskirjan akateemiseen tutkimukseen.

Suomen Adventtkirkko ja Nykyaika onnittelevat Ioannis Giantzaklidista.

Kerro kaverille

Kommentointi on suljettu.