Pääkonferenssin yleiskokous, ajatuksia

0

Pääkonferenssin yleiskokous alkoi 2.7. San Antoniossa varsin kuumassa ja kosteassa säässä. Kokouksen ajan aamuisin ja iltaisin saamme nauttia hengellisistä puheista, lahjakkaista laulajista ja Jumalan Hengen läsnäolosta.

Ensimmäisenä aamuna Trans-Euroopan osaston kenttätyön johtaja Janos Kovacs-Biro esitti, että Vanhan testamentin ydinopetus on se, että ”Jeesus tulee”. Evankeliumit kertovat siitä, että ”Jeesus on tullut”. Loppu Uudesta testamentista julistaa, että ”Jeesus tulee takaisin!” Meitä kutsuttiin elämään tässä toivossa, rukoilemaan, elämään ja vaikuttamaan ympärillämme niin, että kaikki kuulisivat tästä toivosta.

Tämä yleiskokous on ensimmäinen, jossa on kokeiltu sähköistä äänestämistä kirkkoa koskevissa päätöksissä. Valitettavasti järjestelmä ei syystä tai toisesta ole toiminut luotettavasti, joten kokouksissa on käytetty perinteistä tapaa käyttää äänestyskortteja. Toivottavasti elektroninen järjestelmä saadaan vielä toimimaan.

Suomen adventtikirkon uuden organisaatiomallin, seurakuntien unionin, hyväksyminen osaksi kansainvälistä kirkkoa oli viimeinen vaihe kirkkomme organisaatiouudistuksessa, ja yksi ensimmäisistä asioista, joista yleiskokous päätti. Samalla yleiskokous hyväksyi 34 muuta unionia ympäri maailmaa osaksi kansainvälistä kirkkoamme.

Iloitsimme tiedosta, että Unkarissa useita vuosikymmeniä erillään kirkosta toiminut uskovien ryhmä on päättänyt palata osaksi virallista adventtikirkkoa.

Kokous valitsi yleiskokouksen ehdollepanovaliokunnan, ja osastomme valitsi Kalervo Aromäen yhdeksi edustajakseen ehdollepanovaliokuntaan. Sen tehtävänä on tuoda edustajille äänestettäväksi esityksiä pääkonferenssin työntekijöiksi seuraavaa viisivuotiskautta varten. Tätä kirjoittaessa odotamme sen ensimmäistä ehdotusta, joka on esitys pääkonferenssin tulevaksi johtajaksi alkavalle toimikaudelle.

PÄIVITYS:

Teol. tri Ted N. C. Wilson valittiin jatkamaan pääkonferenssin johtajana seuraava viisivuotinen toimikausi. Koko sali nousi taputtamaan seisaaltaan Wilsonin uudelleenvalintaa. Lyhyessä puheessa hän korosti kolmea asiaa seuraavalle toimikaudelle: uskon vanhurskauden tärkeyttä, uskollisuutta Jumalan antamalle tehtävälle julistaa kolmen enkelin sanomaa ja haluaan motivoida kaikki seurakuntalaiset yhteiseen lähetysnäkyyn todistaa Jeesuksesta.

Teol. tri G. T. Ng valittiin samoin jatkamaan pääkonferenssin pääsihteerinä. Hän kiitti kokousedustajia omalla humoristisella tavallaan ehdottaen, että joku lähettäisi ehdotuksen takaisin ehdollepanovaliokuntaan. Pääsihteeri Ng otti jatkokauden vastaan toivossa, että Jeesus tulee pian takaisin.

Pääkonferenssin pitkäaikaisen talousjohtajan Robert E. Lemonin jäädessä eläkkeelle yleiskokous valitsi apulaistalousjohtaja Juan R. Prestol-Puesanin uudeksi pääkonferenssin talousjohtajaksi. Yleiskokous valitsi myös pastori Myron Isemingerin jatkamaan pääkonferenssin apulaispääsihteerinä.

Kerro kaverille

Comments are closed.